Od Škotske do Norveške: Pismo u boci pronađeno nakon 25 godina

0

Poruka u boci koju je u more bacila djevojčica iz Aberdinšira u Škotskoj pronađena je u Norveškoj 25 godina kasnije. Džoana Bušan je imala osam godina kada je bacila bocu sa porukom iz ribarskog broda kod Piterheda 1996. Bio je to školski projekat, a boca je nađena 800 kilometara dalje u sjevernoj Norveškoj. Pronašla ju je Elena Andresen Haga, koja je potom kontaktirala sa Džoanom putem društvenih mreža.

U pismu je djevojčica, između ostalog, navela da voli slatkiše, ali ne i dječake. Pismo napisano lijepim rukopisom i “adresirano” na “pronalazača” takođe sadrži informacije o Džoaninom psu, školskim projektima i hobiju. Tridesetosmogodišnja Elena je za BBC rekla da je bocu pronašla tokom ljeta 2020.

“Otvorila sam je pažljivo, jer sam vidjela da se u njoj nalazi pismo. Vjerovatno je dugo bila u vodi, ali sam uspjela pročitati šta je napisano i da potiče iz Škotske. Moj sin je imao šest godina kada smo našli bocu, nije razumio čemu uzbuđenje, valjda je to zabava za staru školu”, kazala je ona.

Norvežanka je poslala poruku Džoani, ali je ona nije vidjela sve do ponedjeljka.

“Moj otac je takođe našao poruku u boci kada je imao pet godina, a danas ima 66. To je bilo davno, ali ju je našao na istom mjestu”, dodala je Elena.

Džoana danas ima 34 godine i radi kao ljekar u Australiji. Eleninu poruku je uočila sasvim slučajno, dok je pregledala stare zahtjeve za poruke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.