MUP pokreće postupak protiv službenika Andrije Pejovića zbog govora mržnje!

12

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) najavili su da će pažljivo razmotriti navode da li je službenik tog resora A.P. na društvenim mrežama prijetio Srbima „paljenjem na lomači“. Tu informaciju za Portal RTCG potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

 

„MUP oštro osuđuje svaki vid šovinizma, diskriminacije, netolerancije, govora mržnje, ma sa koje strane dolazili i kome bili upućeni. Slučaj će biti pažljivo razmotren i ukoliko se potvrdi autentičnost biće pokrenuti postupci u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima. Ovim putem ohrabrujemo građanke i građane da nam se obrate kada uoče bilo koji vid ponašanja koji nije u skladu sa Zakonom i Etičkim kodeksom. Mi sa druge strane garantujemo da ćemo postupati u svim slučajevima neselektivno“, saopštio nam je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević (DF) pozvao je u izjavi za Portal RTCG ministra unutrašnjih poslova i direktora policije Zorana Brđanina da reaguju povodom ovog slučaja.

„Pozivam ministra Sergeja Sekulovica i direktora UP Zorana Brđanina da odmah suspenduju ovog pripadnika MUP-a i pokrenu postupak protiv niega zbog govora mrznje i sirenja fasistickih poruka preko drustvenih mreza. Nedopustivo je da pripadnik MUP-a promovise genocidni narativ Jasenovca, hercegovackih jama i stratišta srpskog naroda iz Drugog svjetskog rata“, rekao je Knežević.

12 Comments
  1. Lola komentariše

    Traziti smjenu Dritana Abazovica i Sergeja Sekulovica.
    Nije ovo prvip
    put.
    Vlada CG bez Dritana i njegovog velikog druga i prijatelja Sergeja Sekulica bice doista prava ekspertska vlada bez politicara.

    1. Pravda komentariše

      Da je vrijedjao Bošnjake, sva Crna Gora i ambasade, bi već reagovali. Kad su u pitanju Srbi, to je postalo normalo, pa čak i poželjno. Zbog toga bi trebalo da je sramota sve nas, a posebno predstavnike Srba, koji su dozvolili, da takvo ponašanje godinama unazad ostaje nekažnjeno.

  2. Dekson komentariše

    Nema postupak da MUP pokreće pa da ga kazne 20 posto od plate. Ovome treba krivična prijava ili Sekulović da podnese ostavku jer iz njegovog resora neko prijeti klanjem jednog naroda. Ovo je skandal.

  3. ceca komentariše

    Ne trebaju nam njegova izvinjenja(dotičnog gospodina),tražimo da služna u kojoj je zaposlem reaguje odmah,da dobije momentalni otkaz.Kroz istoriju ste nas srbe progonili,palili,uništavali mi nemamo gdje iz Crne Gore ovo je i naša domovina.Morate nas prihvatiti kao narod koji je krvario kroz vjekove i borio se za slobodu Crne Gore.

  4. Milutin komentariše

    Za govor mrže otkaz i trajna zabrana rada u državnim službama

  5. Piljkovic komentariše

    Je li ovaj lik šofer Rada Mikoševića?

    1. LJUBO komentariše

      Jeste
      Niksicani za njega samo losu rijec imaju

  6. LJUBO komentariše

    Pokrenutu postupak i protiv sekretara Milosevica ako ga je sam birao za vozaca.
    Nije moguce da nije znao kakve fasosoidne ideje ima ovaj primat.
    Ispitati i ko ga je zaposlio

  7. Rogan Goranović komentariše

    Nikakva disciplinska – ODKAZ!
    Pa neka ga onda Dukljanović postavi za savjetnika za bezbjednost.

  8. Кнез Васојевић komentariše

    Da Bog veliki da, da se sretnemo neđe „prinče“!
    Naučiću te ja i demokratije i svih njenih tekovina, smeće raspalo, odrođeno!
    Šta uradi prokleta mazga iz Rastoka od ljudi sve mu j..

  9. LJUBO komentariše

    Da li se oglasila neka od NVO
    Velikih zastitnika ljudskih prava,suzivota,tolerancije itd.
    Nisu naravno jer je htio da spali samo SRBE ati njih ne dotice

  10. Aleksandar komentariše

    Većina NVO bi mu i pomoglo da im može biti…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.