“Neustavnim Vijestima“ smeta Republika Srpska: Za tabloid Dragana Đilasa i Željka Ivanovića je Dan RS neustavan!

14

Danas, kao i svake prethodne godine, Dan Republike Srpske ne može proći bez provokacija sa različitih adresa, kako onih iz regiona tako i domaćih.

Tako je „naš“ crnogorski tabloid Dragana Đilasa, jednom riječju marginalizovao borbu srpskog naroda za slobodu unutar Bosne i Hercegovine.

Naime, na portalu „Vijesti“ su dan Republike Srpske proglasili neustavnim, pozivajući se na Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, da je Ustavom Crne Gore, čl. 142 jasno navedeno da je “svako dužan da plaća porez i druge dažbine“, što za koncern “Vijesti“ godinama nije važilo, jer su ga Vlade Mila Đukanovića i Duška Markovića od te obaveze redovno “oslobađale“, a sve u sklopu zajedničkih dilova na štetu, prije svega, srpskog naroda u Crnoj Gori.

 

Ponovo napadaju i SPC

Nisu se libili ni da ponovo napadnu i na crkvene velikodostojnike u Crnoj Gori, a ovog puta im je na meti bio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije. Naslovivši tekst „Joanikije na akademiji povodom neustavnog Dana Republike Srpske“ jasno aludiraju na to kako Srpska pravoslavna crkva ne želi da poštuje cjelovitost Bosne i Hercegovine.

Očigledno su vlasnici “Vijesti“ zaboravili borbu srpskog naroda 90-ih godina za opstanak, i da je Republika Srpska, kao i proslava njenog dana, garant da se Srbima sa one strane Drine neće ponoviti Jasenovac i brojna druga stratišta koja su preživljavali u Drugom svjetskom ratu. Čudi da je i srbijanski tajkun Đilas, koji je godinama vodio Demokratsku stranku, a čiji su lideri otvoreno podržavali formiranje Republike Srpske, danas na neprijateljskim pozicijama u odnosu na njeno postojanje.

Dodik: Srpska nije samo toponim, ona je simbol našeg života i postojanja

Srpski član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je juče na proslavi 30 godina postojanja Republike Srpske kazao kako Srpska nije samo toponim već i da je ona simbol našeg postojanja i života sa ove strane Drine. Ona je čuvar sjećanja na naše stradanje u 21. vijeku.

„Ovo govorim zbog današnjih dana i zbog budućnosti. Sve što sam naveo su samo gole činjenice. Mi smo jedina republika na svijetu koja 26 godina treba da se bori za nešto što je potpisano prije 26 godina! Ne znam ima li bilo gdje na svijetu zemlje koja se i dalje bori za opstanak a da nas proglašavaju faktorom nestabilnosti.“, kazao je Dodik.

Neustavne „Vijesti“ u maniru ekstremističkih, „komitskih“ portala

Da stvar bude još apsurdnija, tabloid Dragana Đilasa i Željka Ivanovića se danas gotovo sinhronizovano oglasio zajedno sa portalima koji su bliski odlazećem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i njegovoj kriminalnoj bratiji.

Tako su gotovo istovjetni naslovi izašli na portalima CDM, Aktuelno, Antena M, Analitika, godinama poznatim po širenju vjesrke i nacionalne mržnje, po pravilu usmjerene ka srpskom narodu, SPC i zvaničnoj Srbiji.

14 Comments
  1. Yadov komentariše

    Željko Ivanović,Draško Đuranović i Čmaroljub Šupković pod hitno da se jave hodži Mirašu da ih turi u islamsku vjeru a usput može Mikele i da ih natrti naravno sve po ustavu i zakonu Montenegra!

    1. Milan komentariše

      Čitavoj Evropskoj uniji je neustavan samo je ustavna DF i SNS

      1. Drška od stomaka komentariše

        Oj Milane,žabarsko kopile,
        Jebale te NVO i svjetski palamudi.

  2. Roro komentariše

    Kakva su to smeća ustaška.

  3. Baranin komentariše

    Štite li ovako i ustav republike Srbije po pitanju Kosova i Metohije?

  4. Dekson komentariše

    E to su izdajnici broj 1. Kvislinzi pravi i sluge Zapada.

  5. ovca komentariše

    Ja sam to smece prestao i čitati i gledati kao sto ni RTCG ne gledam vec15 godina i necu nu gledati dok god ne bude oslobođen od nacizma i propagiranja crnogorske nacisticke ideologije,tako da ako neko zeli naskoditi Vijestima nek ih ignorise jer ovakvi clanci im samo dizu rejting .

  6. ButrosGalileo komentariše

    Bagra plaćenička,ali mogu samo da laju i duvaju u prkno americi i drugim neprijateljima srpskog naroda,a svi zajedno da ispuše.Živjela Republika Srpska,krepajte dušmani,a ovo što se dešava nije ništa novo za crnu goru.Tako su šurovali sa italijanskim fašistima,koji su trebali da im poprave rasu.Vijesti=smeće.

  7. Milos komentariše

    Treba izbjegavati to smece. Ionako nas gledaju sa visine jer nijesmo isli u skole gdje bi nam ispirali mozgove i ucili nekoj njihovoj istoriji. Ne treba nama nikakva skola, srbi su prirodno najpametniji narod sa najvecim dostignucima na svijetu. Srbin je davno mogao da ima najsavremeniji svemirski program ali ga to nije interesovalo jer njega interesuje samo Srpski Svet

    1. Kontra revolucija komentariše

      Miloše iako cinicno, imaš pravo !.
      Nema nacije koja je imala i ima procentualno više uspešnih pronalazaca, izvrsnih doktora, sportaša, privrednika, inzinjera, matematicara itd. !.
      Da nas je malo više, vladali bi svijetom !.
      Imali i imamo ih još uvjek i to još za izvoz !.
      Svuda trazeni !.
      Na svu nesrecu imamo i takve kao tebe koji mam kvare prosjek !.

      1. Milos komentariše

        Slazem se da nam kvarim prosjek.

  8. Cellamare Giuseppe komentariše

    Pst! Zahvaljujuci njima imate kakvu takvu vlast.

    1. Drška od stomaka komentariše

      Đuzepino,Đuzepino, pikolo kopile žabarsko.
      Mrš na Anal litiku i CDM…..tamo brabonjaj.

  9. Veselin komentariše

    Zar ovo nije mnogo jaci razlog da se zabrane vijesti nego sto se zabranjuje hepi na kome ludi seselj vrijedja avetnu draginju…ovo je ozbiljnna prica

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.