Knežević: Srbija zabranila ulazak u zemlju kriminalcima, a Crna Gora protjeruje intelektualce

0

Institucionalna šizofrenija i srbofobija crnogorskog režima dobile su svoju kulminaciju dekretom Vlade Duška Markovića da se Matiji Bećkoviću i još jednom broju istaknutih intelektualaca iz Srbije zabrani ulazak u Crnu Goru, saopštio je Milan Knežević, predsjednik DNP-a i funkcioner DF-a.

“I dok Srbija zabranuje članovima kriminalnih klanova iz Crne Gore ulazak na njenu teritoriju, crnogorski režim se odlučio za recipročnu mjeru zabranjujući najvećem crnogroskom i srpskom pjesniku ulazak u postojbinu njegovih predaka, pritom stavljajući na crnu listu istoričare Aleksandra Rakovića i Čedomira Antića, pravnika i političara Dejana Mirovića i još jedan broj istaknutih srpskih intelektualaca. Na ovaj način je demonstrirana institucionalna i identitetska nemoć vlade Duška Markovića koji u očajničkoj potrebi da stvori nove Crnogorce pokušava da izbriše istoriju, duhovno, kulturno i državotvorno pamćenje našeg naroda, kaže on.

Zabraniti ulazak Matiji Bećkoviću u Crnu Goru, znači zabraniti ulazak Crne Gore u Crnu Goru, jer je Bećković bio i ostao hodajuća Crna Gora.

“I ako je Duško Marković pomislio da je ovom zabranom Matiji Bećkoviću pričinjena šteta, onda je u grdnoj zabludi, pričinjena je šteta jedino Crnoj Gori, a ona istinska i prava Njegoševa Crna Gora će uvijek biti tamo gdje je Matija Bećković. Imajući u vidu najavu zakona o kažnjavanju za neustajanje na himnu, ne bi me začudilo da Duško Marković donese zakon kojim će biti kažnjavani i hapšeni građani koji u svojim domovima imaju knjige Matije Bećkovića. Međutim, to bi predstavljalo ozbiljan problem, jer sigurno 90 % građana Crne Gore u svojim bibiliotekama ima makar jednu knjigu Matije Bećkovića, što znači da bi bilo malo deset novih ZIKS – ova kako bi se popunili poetsko zatvorski kapaciteti, stoji u saopštenju.

I umjesto da se Vlada bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, ona je odlučila da se bori s pjesnicima, jer je njen teritorijalni suverenitet i integritet ugrožen od stihova a ne od mafijaškog preuzimanja države.

“Istovremeno, dok se Srbima iz Srbije zabranjuje ulazak u Crnu Goru, Andriji Mandiću i meni istog dana bivaju oduzete putne isprave, i to odlukom Suzane Mugoše od 30. oktobra, istog datuma kad smo glasali za formiranje radne grupe za izborno zakonodavstvo. Ovo je krunski dokaz da se svim mogućim represivnim mehanizmima i zloupotrebama pokušavalo zaustaviti djelovanje DF-a kroz rad u radnoj grupi, jer smo poremetili već sklopljeni dogovor određenih opozicionih subjekata s Duškom Markovićem. Takođe, ovim se potvrđuju i stavovi DF-a da postoji koordinirana akcija Duška Markovića, Višeg suda, i sorošoidne opozicije kojom se pokušava zabraniti poitičko djelovanje našeg saveza kako bi oni u miru pravili anticrnogorske aranžamane zasnovane na Soroševoj mapi puta, ističe Knežević.

Nažalost, Crna Gora se ovakim odlukama dodatno raspolućuje i destabiluzuje, a odgovornost je od danas jasno locirana na ljude iz režima koji su izgleda odlučili da testiraju strpljenje građana do krajnjih granica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.