Rusija odgovara Americi: Blinkenova izjava bezobrazluk koji je potvrđen i na primjeru Jugoslavije

0

Izjava američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o tome da nas je „istorija naučila lekcijom da kad u nečiju kuću uđu Rusi, teško iz nje izlaze“ – predstavlja bezobrazluk koji je potvrđen na mnogim primjerima, između ostalog i na primjeru Jugoslavije, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Blinken je, naime, tim riječima prokomentarisao ulazak u Kazahstan mirovnjaka ODKB koje čine predstavnici oružanih snaga Rusije, Bjelorusije, Jermenije, Kirgizije i Tadžikistana.

Kako ističe zvanična Moskva, Blinken je ovom izjavom na veoma podmukao način prokomentarisao „apsolutno legitiman odgovor ODKB na poziv rukovodstva Kazahstana kako bi se pružila podrška u osiguravanju bezbjednosti države.

„Ako Entoni Blinken toliko voli istoriju, nek na umu onda ima sljedeće – kada u vašu kuću uđu Amerikanci, retko ko u njoj ostane živ, a da nije pre toga i opljačkan i silovan“, navodi se u saopštenju.

Ruski spoljnopolitički resor ističe da ovoj tvrdnji u prilog idu i svih 300 godina američke državnosti.

„To mogu da potvrde i svi Indijanci sa sjevernoameričkog kontinenta, Korejci, Vijetnamci, Iračani, Panamci, Jugosloveni, Libijci, Sirijci i svi ostali kojima se nije posrećilo da u njihovu kuću uđu ti nepozvani gosti“, zaključilo je rusko Ministastvo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.