Knežević: Hristovo roždestvo budi nadu u rađanje novih duhovnih iskoraka Crne Gore na temelju harmoničnog sklada pravoslavlja i katoličanstva

0

U ime Demokratske narodne partije, i u svoje ime, predsjednik partije Milan Knežević čestitao je blage dane, Badnji dan i Božić, patrijarhu Porfiriju, mitropolitu crnogorsko primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vjernicima u zemlji i rasijanju, koji ove najveće praznike naše duhovnosti slave po julijanskom kalendaru.

U svojoj čestitki Knežević ukazuje da Hristovo roždestvo budi nadu u rađanje novih duhovnih iskoraka Crne Gore na temelju harmoničnog sklada pravoslavlja i katoličanstva, uz poštovanje islamske i drugih vjeroispovijesti na našem duhovnom tlu.

“Knežević naglašava svetu misiju Božića, koji se slavi i kao duhovni praznik rađanja novog života, i praznik djece i roditeljstva kod pravoslavaca, a u osnovi ima rađanje i trajanje naroda. Predsjednik DNP-a istovremeno naglašava da ćemo se i ovoga Božića uz izraze poštovanja prisjetiti velikih duhovnih poglavara, našeg mitropolita Amfilohija i patrijarha Irineja, čije se duše raduju radosti pravoslavnih vjernika, i Bogu svevišnjemu”, navodi se u saopštenju.

Milan Knežević povodom pravoslavnog Božića, kao svete uspomene na dan rođenja Gospoda Isusa Hrista, Sina Božijeg, još jednom upućuje čestitke uz tradicionalni hrišćanski pozdrav: Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.