Samovolja premijera na kojoj bi pozavidio i Đukanović: Krivokapić nastavlja sa nepoštovanjem Parlamenta i gaženjem demokratskih načela!

38

Aktuelni premijer Krivokapić već je nekoliko puta odbio da se odazove na pozive Skupštinskih odbora za kontrolna saslušanja. Podsjećamo, odbio je da prisustvuje saslušanju na skupštinskom Odboru za bezbednost i odbranu na kome je trebalo da se razgovara o švercu cigareta preko Luke Bar, nije prisustvovao sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu na čijem je dnevnom redu trebalo da bude kontrolno saslušanje povodom njegove izjave da mu se pripremalo hapšenje nakon što potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), a kada je poslednji put odbio da se pojavi na kontrolnom saslušanju na Odboru za bezbjednost u izjavi za TV Nikšić je saopštio da na kontrolna saslušanja ne dolazi, jer bi tamo, “provodio po 20 sati“.

Ostalo je nejasno da li je u pitanju “gubljenje vremena“ na koje se pozvao poslednji put ili njegovo skandalozno obrazloženje od juna prošle godine kako “predsjednik Vlade nije predstavnik Vlade u odnosu na kojeg se može odrediti kontrolno saslušanje“. Krivokapić gotovo u svakom javnom nastupu ističe da “nije političar“, iako zauzima najvažniju političku funkciju u državi, ali njegovom ponižavanju inteligencije građana očigledno nema kraja i granica. Elementarno nepoštovanje kontrolne uloge i institucije Parlamenta, u kojoj po njemu, uzornom demohrišćaninu, “vlada nemoral“, prevazilazi čak i sramne standarde njegovog kolege po kohabitaciji- Mila Đukanovića. Čak se i Đukanović odazivao na kontrolna saslušanja skupštinskih odbora, kao u slučaju “afere Telekom“, iako se znao požaliti na “parlamentarnu diktaturu“.

“Nemoralna“ parlamentarna većina je izabrala nedoraslog Krivokapića na funkciju premijera, isto kao i njegove “apostole“, koji su u poslednje vrijeme počeli da se ugledaju na svog šefa, pa su tako pojedini “eksperti“ takođe odbijali da “gube vrijeme“ u odgovoru na brojna pitanja poslanika vezana za njihov rad i postupke. Ministarka odbrane Olivera Injac jedina se odazvala pozivu skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, koji je u novembru zakazao njeno i kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića. Poslednja dvojica su odbila saslušanje na temu- nezakonito upravljanje aktivnostima Uprave policije i ugrožavanje njene političke i ideološke neutralnosti i operativne nezavisnosti.

U Zakonu o parlamentarnom nadzoru u odbrani i bezbjednosti precizno je navedeno da ,,parlamentarni nadzor obuhvata konsultativno saslušanje, kontrolno saslušanje i parlamentarnu istragu“ i da se na njih pozivaju odgovorni predstavnici Vlade. Nadamo se da će brzim razrješavanjem duboke političke krize, stabilizacijom političkih prilika i konsolidacijom odnosa demokratskih snaga, nedostojni premijer i pojedini njegovi “eksperti“ vrlo brzo biti oslobođeni od funkcija i tereta javnog posla kojeg su se prenuli, “terora“ poslanika i demokratske javnosti, pa neka svoje mjesto nađu “udaljeno na nekoj planini, u miru, tišini, u onoj izvornoj karakteristici biblijskih prostora – a to je biti pastir“, kako je kazao i pogubljeni Krivokapić u svom poslednjem intervjuu.

 

 

 

 

38 Comments
  1. Gligor komentariše

    Tranja!

    1. Armatura komentariše

      A bijaše simpatičan čovječuljak prije samo 15
      mjeseci …

      1. Ivi komentariše

        VAISTINU SE RODI, IZ BRITANSKOG ŠUPKA KRIVI I JOANIKUS. AMIN.

  2. Lola komentariše

    Proa, prepali se da neko od EKSPERATA ili PREMIJER ne osnuju DEMOHRISCANSKU STRANKU.
    Znaa vladahyca vecina da bi veliki broj njihovih glasaca , kao i dio glasaca Dos pristupio Dmohriscanima.
    U tom grmu lezi zec.
    Da su sigurni u svoje glasaca odmah na izbore bi posli.
    Znaju da nece osvojiti ovoli br glasova kao 30.avgusta.
    Izhubili bi sva mjesta po dubini.Gdje bi onda uhlhebili iz Pzp,SNP,NSD svoju rodbinu,prijatelhe, kumove?
    Vladu bi sacinjavali Demohriscani, Ura, manjine -albanske i BS stranke, kao podrska mogao bi biti SDP. Front i DPS u opoziciju .
    Ovo je realna slika .
    Nek se primirie.
    Narod ne sisa vesla.
    Dosta su medjusobno saradjivali Dps Snp i DF .
    Narod ih je sit vise.
    Dobro he Dritan rekao:Vlada bez DPS i Df i Snp.

    1. Zoran komentariše

      Manjine da oce sa njima sad bi bili u vladi. Lupas bote Lola!

    2. Živko komentariše

      Ne lazi da je Dritan rekao bez SNP! Oni su potpisali memorandum… ni ova vlada Krivokapica ne bi opstala dana bez podrske poslanika SNP-a.

    3. Kresoja Bill komentariše

      Baba, što ti na san dodje, na srcu ti Milo (Zdravko),
      ali Krivi neumitno srlja u svoju smjenu a potom i u prugasto odijelo. Crnoj Gori je dosta miligore, evivaša, komita, uraša i krivaša. Em krivo šjedi em krivo zbori. Fukara se za riječ ne može vjezati.
      Sprijemaj gaće pa na žicu mjeći
      Crna Gora umirit se neće

      1. Hhhhhhhhh komentariše

        Bili Kresoja Lolu, bez komentara… 😄

  3. Nona komentariše

    Samo pisete. Djela, ne rijeci!

    1. LipaLipa komentariše

      … Lola, … „Vladu bi sacinjavali Demohriscani, Ura, manjine -albanske i BS stranke, … kao podrska mogao bi biti SDP. Front i DPS u opoziciju“. (citat, Lola) … ovo je sigurni epilog ove nase polit siruacije, uz ucesce Demokrata u Vladi, do 10% i sl…. mada nisam siguran da ce URA i SDP preci cenzus, … DPS i DF ocekuje polit marginilizam, mozda po 10 do 15% podrske i sl. … da budem do kraja iskren, DF jos ima neku (malu) sansu, … ako se ujedine i radikalno promene rukovodstvo, … aj’ zdravo, …

      1. Zoran komentariše

        Sto je babi milo to joj se i snilo. Manjine da su htjele bile bi sad sa demohriscanima u vladi.

      2. Lola komentariše

        LipaLipa, zaboravila sam Demokrate.
        U pravu si 100%

      3. Zoran komentariše

        Snp ste zaboravili 😘 Sad bi vi sa manjinama, ali oni nece sa vama. Da ste bili pametniji imali bi punu podrsku parlamentarne vecine, ovako…

        1. LipaLipa komentariše

          … Zoran/Lola, … manjine moraju biti deo Vlade, svetski standard i sl. … prose godine su to odbile, sada su se predomislile i to je to, … mislim da je SNP zrtvovan, pre svega od DF, … ova „patika“/Jokovic to nije na vreme ukapirao, verovatno mu obecan apostolat i sl. … aj’ zdravo, …

          1. Zoran komentariše

            Ali oni nece da budu dio ove vlade zar to nisi ukapirao i Nisu se predomislili?! Snp nije zrtvovan, to ti mislis. Ne vrijeđaj Jokovica, nije on naivan kao sto mislite. bez njega nema ni ove vlade. Aj’zdravo

          2. LipaLipa komentariše

            … Zoran, … i Lola i Lipa se bavili predvidjanjem, … nije sporano stanje mandata onakvo kakvo je, SNP 5 i sl. … medjutim, to se nikada vise ne moze ponoviti i sl. DF eliminisao konkurenciju i sl. … ako Evropa Sada uspije (to je vise nego izvesno) Vlada bi bila idiot (nsto kao DF u prosloj) … ako ne bi osnovala svoju stranku „demohriscani“ i sl. … aj’ zdravo,

          3. Zoran komentariše

            Lose vam ide predviđanje, bavite se necim drugim…Ma godinama cine sve da se Snp ugasi, no rade uzaludan posao… Ne moze vlada da osnuje svoju stranku, pobrkao si loncice.

  4. Ksilofon komentariše

    Jedino su DF tolike splačine da se ponose time što zajedno sa DPS izglasavaju pozivanje na parlamentarna saslušanja.

    1. Boban komentariše

      Pa smjenjivanje clanova Vlade (Leposavic) mimo podrske parlamentarne vecine predstavlja izrugivanje vecinske volje građana od parlamentarnih izbora 30.avgusta.

      1. Ksilofon komentariše

        Šta onda predstavlja DFovo obaranje ministara Srba zajedno sa DPS?

        1. Zoran komentariše

          Je li Leposavic Srbin?

          1. Ksilofon komentariše

            Jesu li Stijović i Bratić?

            DF kukao na izdaju oko Leposavića a onda odradio još goru sa ovo dvoje.

        2. Zoran komentariše

          Nije trebao bilo ko da bufe smijenjen
          Ni Leposavic, ni Milonjic, ni Vukicevic, ni a Damjanovic, ni Kasalica itd… da iz su iz vlade bili pametniji i dobro sarađivali sa onima koji su pobjednici izbora sve bi bilo drugacijr. Sta misle ti eksperti, da rade mimo konsultacija sa partijama koje su pobijedile na izborima? Oni da vode zasebnu politiku, bez konsultacije sa partijama koje su osvojile vlast. Toga nema nigdje na svijetu.

      2. Boban komentariše

        Kad kazes sta predstavlja vase?!

    2. Yadov komentariše

      Ksilofone dukljanofone,Ta qivsha squillë,da bogda do kraja života spavao
      u štali pored goveda,muuuu muuuu….među svojima.

      1. Hhhhhhhhh komentariše

        🤣🤣🤣🤣🤣
        Ksilofonsko june u prkno mi pune 😄

    3. Kresoja Bill komentariše

      A toga se ti lutko strašuješ, saslušanja. Uskoro će na njih ić vezanih ruku.

  5. Ivi komentariše

    IDE DR NESTOROVIĆ NA IZBORE!!!! VITEZOVI REDA, ZMAJA. SA NJIM JE SAŠA BOROJEVIĆ

  6. Helm komentariše

    Gospodin Krivokapić prvi demokratski predsjednik Vlade Crne Gore u istoriji Crne Gore ima podršku slobodnog naroda da nastavi sa nepoštovanjem Parlamenta koji je leglo korupcije.

    1. Zoran komentariše

      Ima jedna narodna izreka: Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš!

  7. Peja komentariše

    Ima jedna velika stvar koju je Krivokapic do sada uradio – svakome je pokazao dje mu je mjesto!

    1. Dr bez Mr komentariše

      Pa i njemu…

  8. ovca komentariše

    Sve je ovo DF kriv jer zivi u oblacima i ne sh ata da su mu najveci neprijatelji Demokrate i URA.Od pocetka radi babinog zdravlja DF uzmice pred Demokratama i URAsima i sve sto je radio radio je na svoju stetu a u korist ove dvije LGBT zajednice.

  9. Homer komentariše

    Jasno mi je da DF pjeni, slično kao i DPS. Zdravka ne mogu stavit pod svoju kontrolu, sve više gube glasače. Nije im lako!

    1. Yoshua komentariše

      Da, da… How yes no… Vidimo na izborima kako gube glasače. Zdravko prevarko je nakon stava Crkve o temeljnom ugovoru završio karijeru. Broji sitno, samo vama glupim botovima to nije jasno dok vam se ne nacrta.

  10. Andrija2010 komentariše

    krivi je za sve politicare u cg tata mata

    1. Hexa komentariše

      Možda je tebi tata pizdo botovska, to pitaj mamu, ali nas ostale koji ne prodajemo vjeru za večeru zabolje ona stvar za tu tranju pijanu.

  11. Milos komentariše

    Nas retarde iz DF ne moze neki profesor predstavljati vec neko ko je kao i nase clanstvo a to su za glupe Milan i Andrija a za lude Nebojsa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.