U Nikšiću danas otvoren osmi novogodišnji sajam lokalnih proizvoda

0

U dvorani Sportskog centra Nikšić danas je otvoren osmi novogodišnji sajam lokalnih proizvoda koji će trajati do 26. decembra gdje će preko 100 poljoprivrednih proizvođača I izlagača predstaviti domaće i ručno rađene proizvode i umjetnine.

Sajam je otvorio predjednik Opštine Nikšić gospodin Marko Kovačević koji je istakao da je Opština Nikšić obezbijedila prijatan ambijent za lokalne proizvođače kako bi u naredna tri dana promovisali svoja domaćinstva, proizvode, uspostavili relaciju sa drugim subjektima.

– Ovaj događaj na neki način predstavlja uvertiru, za sinergičnu akciju koju ćemo u narednom periodu realizovati sa našim partnerima, kao što je otvaranje “Kuće poljoprivrede”- kojom ćemo u budućnosti obuhvatiti sve akcije sa prostora naše Opštine, a odnose se na proizvodnju, plasman poljoprivrednih proizvoda i promociju lokalnih proizvođača i seoskih domaćinstava. Na taj način poljoprivrednu proizvodnju, i adekvatan plasman proizvoda, stavićemo u prvi plan, kao djelatnost kojoj bi se veliki broj građana trebao vratiti, jer naša Opština ima sve uslove da postane perjanica rasta i razvoja ovog segmenta privrednog djelovanja“, kazao je Kovačević.kojoj bi se veliki broj građana trebao vratiti, jer naša Opština ima sve uslove da postane perjanica rasta i razvoja ovog segmenta privrednog djelovanj- kazao je Kovačević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.