Belgija nastavlja istragu o namještanju utakmica: Istražitelji plijene imovinu braće Janković u Crnoj Gori!

0

Braći Uglješi i Urošu Jankoviću, koje belgijska policija sumnjiči sa su učestvovali u pranju novca zarađenog namještanjem utakmica i od spornih transfera, biće zaplijenjena imovina u Crnoj Gori, ekskluzivno saznaje Borba. Uroš Janković je fudbalski menadžer koji je uhapšen po nalogu belgijske policije u Beogradu. Kako saznajemo, istražitelji iz Belgije su tražili da im se zaplijeni dio imovine u Podgorici ali i u Budvi, jer se sumnja da je ta imovina pribavljena prljavim novcem, što će se dokazivati u postupku. Takođe, biće zaplijenjena i njihova imovina u Srbiji.

Kako je Borba ekskluzivno objavila Uglješa Janković je već saslušan u specijalnom tužilaštvu u Podgorici, a sada se čeka odluka istražnih organa iz Belgije da li će se tražiti njegovo izručenje ili će predmet biti ustupljen Crnoj Gori da mu se ovdje sudi.

“Po nalogu belgijskih vlasti pokrenuta je finansijska istraga protiv braće Janković. Biće im zaplijenjen najmanje jedan stan u Podgorici, kao i imovina u Budvi. Sve to po nalogu belgijskih istražnih organa. Takođe, zaplijenjena je i dokumentacija njihove tri firme u Crnoj Gori”, saznajemo u MUP-u.

U spisima predmeta belgijske policije i tužilaštva, u koji je Borba imala uvid, sumnjive su crnogorske firme Colt Sport DOO, Magnum DOO, Van Consulting doo, s kojima su povezana braća Janković.

Sumnja se da su Jankovići prali novac za Mateju Kežmana, nekadašnjeg fudbalera Partizana i reprezentacije Jugoslavije. Inače, braća Janković i Kežman su u rodbinskim vezama.

Belgijska policija je pokrenula akciju “Čista ruka”, koja je uperena protiv funkcionera, menadžera i svih ljudi iz svijeta fudbala, koji su učestvovali u malverzacijama i namještanjima mečeva u toj zemlji, a Janković je među osumnjičenima za protivzakonite radnje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.