Pejović: Politika inaćenja vodi u „pat“ poziciju; pojedini političari suviše lično doživljavaju funkcije na kojima se nalaze

1

„Na kraju 2021. godine živimo u uvjerenju da ćemo lakše pobijediti koronu nego stabilizovati aktuelnu političku scenu. U državi političkog besmisla postalo je normalno da lopovi drže moralne pridike poštenima, da vlada diktatura prostaluka, nemorala i neznanja, neukrotive mržnje, sujete i poltronstva, nasilja i prevare, laži i intriga“, rekao je potpredsjednik DNP-a Jovo Pejović. On je saopštio da „čuvari privatne države okupljeni oko Prve, Druge i ko zna oko kojih još familija, vode grčevitu borbu za prevlast preko grbače napaćenog naroda“, i dodaje da se tobožnja briga za državu pretvorila u „paravan grabežljivosti i egoističke apetite njenih samoproklamovanih čuvara“.

„U takvim okolnostima, kada vam ne dozvoljavaju da makar jedan dan u godini budete srećni, sve više ljudi se umiva sopstvenim suzama, jer sreća je za mnoge nedostižna, čak i u trenucima kada se podrazumijeva. Demokratija na koju se svi pozivaju, a kakva danas postoji u svijetu je privid, tehnika upravljanja masama i otimanje resursa čovječanstvu koji se nalaze u rukama pet odsto najmoćnijih“, upozorava Pejović.

„Život me naučio da nikada ne treba očekivati ništa ni od koga osim od sebe. Zato političare uvijek treba držati prizimljene jer kad uzlete bez velike muke ih ne možete prizemljiti“, tvrdi potpredsjednik DNP-a. On smatra da građani Crne Gore „trpe teror od strane pojedinih političkih lidera koji svojim izjavama, stavovima i odlukama  drže građane u stanju stalne neizvjesnosti“. U takvim okolnostima se ne može planirati budućnost, kaže on, „naročito ne kada ne znate što donosi naredni dan“.

 

Pejović smatra da godina na izmaku nije donijela ništa novo. „Izostao je dijalog u vezi iznalaženja najboljih rješenja na relaciji Vlada parlamentarna većina. Politika inaćenja, međusobnog nepovjerenja, sumnjičenja, ucjenjivanja, nepoštovanja iskazane volje građana na izborima od 30. avgusta 2020. godine i čekanje da se stanje prevaziđe samo od sebe sve nas je stavilo u pat poziciju sa neizvjesnim ishodom“, tvrdi on. Prema njegovim riječima, pojedini političari suviše lično doživljavali pozicije na kojima se nalaze i „ništa nijesu činili da dođe do kompromisa ignorišući činjenicu da je bilo potrebno, ako treba, a trebalo je svakoga dana razgovarati dok se ne dođe do rješenja koja narod očekuje“.

 

„Izgleda da je nekima potreban veliki napor da se izdignu iznad sopstvene sujete pa iako znaju da time prave veliku štetu državi. I nikako da shvate, a Đukanović prije svih, da Crna Gora bez njih može, ali bez naroda ne može. U takvim okolnostima primorani smo da čekajući bolje vrijeme čekamo bolje ljude na važnim državnim funkcijama, ali i istinu o tome koliko su opravdane sumnje o flertu bivše vlasti i djelova nove većine. U ovako zamršenim okolnostima ostaje nada da će predstojeći blagi dani konačno donijeti mir i u dušama onih koji su nas opijeni vlašću decenijama držali u strahu od kataklizme i da će konačno Crnoj Gori svanuti neko novo jutro u kome će svima biti bolje“. zaključio je Pejović.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Ovi skupljaju poslednji komunistički Smrad, kad će ovo da se miče

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.