Skandal u Nacionalnim parkovima: Krivokapićevi puleni namještaju jedni drugima profesionalne ugovore da uzmu hiljade evra za plate!

2

Afera oko smjene direktorice JP Nacionalni parkovi Jelene Kljajević se nastavlja, a novoimenovani direktor Aleksandar Bulatović i predsjednik Upravnog odbora Nebojša Popović ne odgovaraju na brojna, otvorena pitanja zainteresovane javnosti. Očigledno vođeni praksom aparatčika bivšeg režima da je najbolje da ćute, te da će se sve vrlo brzo prekriti veo zaborava, otkrio je portal „Adria“.

Portal ‘’Adria’’ je došao u posjed dopisa direktora Bulatovića koji je poslao resornom ministru Ratku Mitroviću, u kojem mu predlaže da se sa predsjednikom UO Popovićem sklopi profesionalni ugovor. Time su i definitivno potvrđene ranije tvrdnje iz DF-a da je od svog stupanja na dužnost krajem jula, a poslije ekspresne smjene Marine Jočić, predsjednik UO Popović odmah svu svoju pažnju i vrijeme utrošio ‘’na opsesiju kako da dobije profesionalni angažman, laptop koji mu po Pravilniku ne pripada, kao i službeno auto koje mu trenutno nije baš po ukusu’’.

Čim se dočepao laptopa i sjeo u skupocjeni službeni džip, Popović je krenuo u akciju: uporno nuđenje funkcije direktora kolegama iz preduzeća, obilaske po Crnoj Gori u kojima je mjesecima pokušao da nađe ‘’dobrovoljca’’ koji bi se prihvatio funkcije, pa su stvari postale sve jasnije. Nekonzistentnost Popovića koji je u posljednjem obraćanju naglasio ‘’zabrinjavajuću situaciju u NP Skadarsko jezero koje će 2021. godinu završtiti u debelom minusu’’, a onda direktora tog istog NP Skadarsko jezero pogurao na funkciju, očigledno ima utemeljenje u interesnoj vezi ovoga dvojca na čelu preduzeća koje upravlja najvrednijom teritorijom Crne Gore. Kada je ‘’operaciju’’ nalaženja kandidata koji će zamijeniti Jelenu Kljajević konačno priveo kraju, Popoviću je ostalo još samo da završi ono što mu je od prvog dana bio prioritet- obezbjeđivanje profesionalnog ugovora za sebe lično.

Podsjećamo javnost da su povodom smjene direktorice u Javnom preduzeću za nacionalne parkove Crne Gore Jelene Kljajević iz Sindikata nacionalnih parkova Crne Gore 18. decembra u saopštenju bili jasni: „Kao zaposleni u Javnom preduzeću koje upravlja najvrednijom teritorijom Crne Gore, ukazujemo da paušalne ocjene o stanju u ovom Javnom preduzeću iznijete u javnosti povodom razrješenja direktorice Jelene Kljajević, ne doprinose stabilnosti rada preduzeća, a samim tim i sigurnosti egzistencije zaposlenih i njihovih porodica“, te dodali ‘’da se u što hitnijem roku usvoji novi Kolektivni ugovor, kako bi se ispunile zakonske obaveze usaglašavanja sa Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, što nije realizovano od 2016. godine i time poboljšaju socijalne prilike u preduzeću koje ima ubjedljivo najniže zarade u javnom sektoru, gdje prosječna zarada iznosi oko 350 eura.’’

Očigledno dvojac Popović-Bulatović, zajedno sa kormilarima ministrom Mitrovićem i premijerom Krivokapićem, misli samo na sebe, lične privilegije i zadovoljenje svojih sitnih, materijalnih interesa. Posebno je skandalozno obrazloženje direktora Bulatoviću u dopisu ministru Mitroviću da je profesionalni ugovor za predsjednika UO Popovića, ‘’od posebnog značaja za upravljanje i unaprjeđenje rada preduzeća, radi efikasnijeg odlučivanja i temeljnog pristupa u donošenju odluka’’.

Dakle, po Bulatoviću koji se ‘’proslavio’’ u NP Skadarsko jezero ‘’debelim minusom i zabrinjavajućom situacijom’’, predsjednik UO Popović da bi radio efikasno i temeljno, mora dobiti profesionalni ugovor, ako ga ne dobije radnici preduzeća koji imaju ubjedljivo najniže plate u javnom sektoru ne mogu da se nadaju boljitku i napretku. Dok jedva sastavljaju kraj s krajem, dvojac Bulatović-Popović se bave samo namicanjem većih primanja za sebe.

Na kraju, još jedno logično i ljudsko pitanje: bivša direktorica Jelena Kljajević je Bulatoviću dala ‘’profesionalni ugovor’’ i imao je odličnu platu za jadne standarde JP NPCG, pa zašto mu taj profesionalni angažman nije bio impuls za ‘’efikasnije odlučivanje i temeljan pristup u donošenju odluka’’? Šta je garancija da i iza ‘’profesionalca’’ Popovića neće ostati ‘’zabrinjavajuća situacija i debeli minus’’?

(Adria)

2 Comments
  1. Marko komentariše

    Tacno treba u jezero donijeti 2 aligatora muzijaka i dvije zenke da se nakote.. Pa bi im i te plate male bile

  2. Miko komentariše

    Kad se nesretni Ratko smijeni, ovaj resor ce poceti da radi.
    Glupljeg i bahatijeg ministra u Vladi nema.
    Pitajte ga koliko mu je ministarstvo platilo telefon, a na njega samo umije da se javi?
    Nakupilo se tu materijala i za ovo i za buduce tuzilastvo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.