Borba ekskluzivno otkriva: Rat klanova u DPS-u zbog nabavke uređaja za prisluškivanje!

0

Pravi mali rat vodi se unutar dva klana u DPS-u, zbog nabavke opreme za prisluškivanje, koja treba da bude nabavljena za potrebe ministarstva odbrane, saznaje Borba oz dobro obaviještenih izvora. Radi se o veoma skupocjenoj opremi, a i jedni i drugi unutar struktura DPS-a, imaju svoje interese za taj veoma unosan posao. Naime, nije samo riječ o velikoj zaradi u tom poslu, već i o mogućnosti da se sve u Crnoj Gori prisluškuje i prati jer ti uređaji koji treba da se nabave, biće najsavremenija oprema koja je ikad bila u posjedu vojne službe.
Kako nezvanično saznajemo, ministar odbrane Predrag Bošković je o svemu tome obavijestio i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.
Sukobljeni klanovi u DPS-u vode više manjih ratova unutar bezbjednosnog sistema, ali je ključno ko će kontrolisati ANB i vojnu obavještajnu službu. Pošto je ministarstvo odbrane ušlo u projekat nabavke opreme za prisluškivanje, zavađene strane, žele da se dočepaju monopola nad tim sistemom.
“Nije samo riječ o unosnom biznisu za nabavku opreme, već onaj ko kontroliše sve to, ujedno je gospodar Crne Gore jer može sve da prati i prisluškuje, a da mu za to ne treba bilo čija dozvola. Čak ni ANB ne može sve to da iskontroliše, kazao je naš sagovornik.
Prema nezvaničnim informacijama, i nedavni incident u ministarstvu odbrane ima veze sa javnim nabavkama, tačnije sa sukobom koji je nastao zbog toga ko će kontrolisati opremu za prisluškivanje.
Prije par godina Crnu Goru je već potresala afera koja ima veze sa prisluškivanjem.
Prislušni sistem „jaguar“ britanskog porijekla koji može da prati 5.000 telefonskih razgovora u minuti sa daljine i do sto kilometara nestao je u Crnoj Gori.
Sa njim se može slušati sva žična i bežična telefonska komunikacija, a osoba koja se prati locira se u prečniku od pet metara.
Nestanak “jaguara” bio je česta tema opozicionih poslanika, koji su svojevremeno tvrdili da je završio u rukama kriminalaca. Ta afera oko nestanka tog uređaja za prisluškivanje nikad nije razriješena.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.