Vulin: Srpski svet je nasušna potreba Srba

4

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je da je „srpski svet“ njegova ideja i da je njegovo političko pravo da je zastupa, a da to nije ideja ni Vlade Srbije ni predsjednika Aleksandra Vučića.

„Čvrsto vjerujem da je stvaranje ‘srpskog sveta’ kao jedinstvenog političkog naroda nasušna potreba Srba i u tome nema prijetnje“ rekao je Vulin u Skupštini Srbije i naveo da je mađarski premijer Viktor Orban rekao da razumije „srpski svet“ i da Mađari imaju svoj svijet, kao i sve zemlje sa velikom dijasporom.

„Znate ko ima problem sa ‘srpskim svetom’? Samo oni u čijim državama Srbi trpe diskriminaciju. Evo Mađari nemaju nikakav problem, tamo je srpska manjina poštovana, razvija se. Problem imaju samo oni koji nijesu završili etničko čišćenje pa im i tih četiri odsto Srba smeta“, rekao je Vulin.

On je dodao i da se nikad nije zalagao za promjenu granica na Balkanu i da to važi i za Srbiju.

4 Comments
  1. Djujic komentariše

    Narkomancina se ponovo predozirala.!

  2. Realan cg komentariše

    Ja mislio da su Srbi nebeski narod kad ono sad evo i politicki narod. Sta li su ovi drugi narodi Boze sacuvaj. Nikad srece dok je ovakvih budala.

  3. Miras komentariše

    Vulin kao guska u magli. Kad ce predtat da se drogira taj covijek. Svasta li se i njemu prividja. Vulin i istoricar Rakovic koja je to ekipa. A Dajko operatvac 😜

  4. Veljko komentariše

    Ćut bre govedo majku ti jbm genocidasku

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.