Na sjeveru Turistička inspekcija podnijela 9 krivičnih prijava

0

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove pojačano vrše kontrolu epidemioloških mjera na cijeloj teritoriji države, a protekla tri dana Turistička inspekcija sprovedela je akcijske kontrole primjene mjera u ugostiteljskim objektima na području sjevernih opština: Rožaje, Berane, Plav,Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin. Osim kontrola epidemioloških mjera ova ispekcija je kontrolisala legalnost obavljanja djelatnosti, izdavanje računa i da li se u lokalima konzumiraju duvanski proizvodi.

Tom prilikom izvršeno je 55 kontrola,a utrvrđena 31 nepravilnost za koju je izrečeno 27 prekršajnih naloga u vrijednosti od 11450 evra. Zbog većih kršenja propisa, podneseno je 4 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred sudom za prekršaje. Takođe podneseno je i 9 krivičnih prijava i to većim dijelom zbog neposjedovanja kovid potvrda zaposlenih i gostiju. Zbog obavljanja djelatnosti bez odobrenja zapečaćen je jedan ugostiteljski objekat u Mojkovcu.

S obzirom da su vremenski uslovi takvi da sada gosti više borave u unutrašnjosti lokala, naša Turistička inspekcija posvećuje posebnu pažnju da se u svim ugostiteljskim objektima poštuju mjere, kako bi se spriječilo pogoršanje trenutne epidemiološke situacije.

Pozivamo sve ugostitelje i sve građane da poštuju mjere kako bi očuvali zdravlje i izbjegli rizik ograničavanja rada privrede uvođenjem novih mjera.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.