Još traje izviđaj u slučaju Veselina Veljovića: DPS tužioci, skinite tužilačke toge, budite sa mafijom

3

Kako su poslije kraha na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima ostali bez vlasti, a prethodno i bez ikakve ideologije i politike, vrh DPS-a se okrenuo i skrenuo u ekstremizam i otvoreno propagiranje vjerske i nacionalne mržnje.

Kulminacija se desila na Cetinju 4/5 septembra povodom ustoličenja mitropolita Joanikija, kada je pod dirigentskom, kafanskom palicom Mila Đukanovića, aktuelnog predsjednika države, i njegovog savjetnika Veselina Veljovića, kolovođe pobune, izvršen pokušaj udara na ustavni poredak.

Računalo se na ‘’emotivno kolebanje’’ pojedinaca u bezbjedonosnom sistemu, kojeg je očigledno i bilo, a što je sveukupno moglo da destabilizuje ionako lomljiv sistem i uruši ga do temelja.

Poslije sinoćnjeg propalog skupa pristalica ekstremizovane DPS i njenih satelitskih podružnica, protesta ispred zgrade Vlade koji (opet) nije bio prijavljen, svima je jasno da je DPS izgubio podršku, te da građani željni mira i stabilnosti, sa prezrenjem gledaju na pokušaj vrha stranke da konstantnim izazivanjem haosa i nasilja, a u metežu koji bi nastao, pokuša da se vrati na vlast i sačuva opljačkano blago. Na kraju tog tužnog skupa umalo je došlo i do međusobnog sukoba pristalica palog režima.

Dakle, bez politike i ideologije, bez plana i programa, i što je najvažnije bez podrške građana, DPS i njeni sateliti igraju na poslednju kartu: decenijama potkupljene i korumpirane institucije koji preuzimaju ulogu njihovog čuvara, koje opstruiraju na svaki način privođenje pravdi i pozivanje na odgovornost vrhuške DPS i satelitskih kompanjona.

S tim u vezi, današnja informacija iz Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju da se postupak protiv osumnjičenog Veselina Veljovića iz Podgorice, zbog izvršenja krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, i dalje nalazi u fazi izviđaja, dovoljno govori u kakvom se strašnom problem nalazimo kao društvo.

Punih mjesec ipo dana od kritičnog događaja, svako malo na pitanje medija i zainteresovane javnosti, dokle se stiglo sa slučajem ustavnog delikventa Veljovića, kolovođe pobune, dobijamo odgovor da je postupak ‘’u fazi izviđaja’’, i pored video-snimaka od jutra 5.septembra te najave samog Veljovića u čuvenom tekstu ‘’Viidmo se na Cetinju’’ u kojem je otvoreno pozvao pripadnike bezbjedonosnog sistema da otkažu poslušnost državi. Podsjećamo, da je poslije tog skandaloznog teksta i sam premijer Krivokapić podnio krivičnu prijavu protiv Veljovića Specijalnom državnom tužilaštvu zbog krivičnog djela pozivanje na otpor.

ODT u Cetinju nas je 14. septembra, skoro deset dana od pokušaja puča, informisalo ‘’da oštećeni policijski službenik još nije saslušan, niti je donesena odluka u predmetnoj krivično-pravnoj stvari“.

Dodaju da je ODT na Cetinju otvoreno za saradnju sa medijima, što je pokazalo i u prethodnom periodu. Ta saradnja sa medijima se ogleda u tome da nas svako malo obavijeste kako su u očiglednim stvarima i krivičnim djelima “istrage u toku“, a postupci “u fazi izviđaja“.

Izgleda da su Veljovićevu poruku policajcima ‘’vi ste kolege Crnogorci, skinite taj grb, skinite uniformu i budite s narodom”, kojom se obratio službenicima Uprave policije na Cetinju prije nego što je pokušao da probije kordon i ‘’prošeta do Cetinjskog manastira’’, da kako je rekao kasnije njegov šef Đukanović, ‘’pregovara u Manastiru’’, poslušali DPS tužioci, ako već nisu policajci, jer se drugačije ne može objasniti sraman odnos onih koje debelo plaćaju građani Crne Gore da čuvaju ustav i zakone ove države, a koji izgleda odgovaraju samo onima koji su ih instalirali u sistem da budu poslednji bastion odbrane njihovog kriminala.

Kolege tužioci, skinite tužilačke toge i budite s Veljovićem, Lazovićem, Đukanovićem, pošto sa narodom i državom očigledno- niste.

3 Comments
  1. trn komentariše

    Nema Crna gora ni tuzilastva ni sudova tako da je sve ovo cirkus.

  2. Laki komentariše

    Crnogorci tužioci ispod toge nose tange,svi oni se prostituisu za dps i makro Mila.

  3. Dobrilo komentariše

    Naj vjerovatnije su i dr Prdnjavi poslali dopis da se izjasni i da ga onda proglase nevinim, osim mozda za zagadjenje okoline , od njegovog silnog prdeza!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.