Nasilje Aljbina Kurtija nad Srbima na Kosovu i Metohiji: U Crnoj Gori svi glasno prećutali, osim DF!

4

Nedugo poslije incidenata na Brnjaku i Jarinju, u srijedu ujutru 13. oktobra Kurtijeva teroristička jedinica ROSU je napala goloruki srpski narod na sjeveru Kosova i Metohije, pod ciničnim izgovorom akcije “usmjerene protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala“.

“Ova akcija je dio borbe protiv organizovanog kriminala na cijeloj teritoriji Kosova i ni na koji način nije usmjerena protiv građana ili određenih lokacija“, rekao je tzv. ministar policije lažne države Kosovo na konferenciji za novinare u Prištini, dodajući “da je na sjeveru, gdje živi većinsko srpsko stanovništvo, došlo do neobuzdanog nasilja „kriminalnih struktura“.

Akcija ROSU jedinica naišla je na žestok otpor u Sjevernoj Mitrovici i Zvečanu, dvije od četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru Kosmeta. Tu je došlo do većih sukoba, a ROSU je upotrebila i suzavac kako bi rastjerala demonstrante. U akciji ROSU je teško ranjen i Srbin Srećko Sofronijević.

Istoga dana je uslijedila reakcija Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta koji je najoštrije osudio brutalni napad tzv. kosovskih specijalaca na srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini, i dodali da “smiješno i licemjerno zvuči objašnjenje Kurtija da se danas radilo o ,,akciji protiv krijumčarenja’’, ako se  zna da su kriminal, šverc, krijumčarenje narkotika, oružja i ko zna čega još ,,specijaliteti“ upravo albanskih kriminalaca, koji su tim prljavim parama pokušali da instaliraju ovaj nasilni državni projekat na tlo Srbije“.

I pored brojnih poziva slobodnih građana i javnosti da se hitno oglasi Vlada Crne Gore povodom destablizacije regiona upadom tzv. kosovske policije i specijalnih jedinica ROSU na sjever Kosova, te da bi to bilo najmanje što bi se moglo i moralo uraditi, da bi bilo i politički i ljudski odgovorno, iz Vlade je ostao samo- muk. Nije se oglasio ni predsjednik parlamenta Bečić, nosilac liste “Mir je naša nacija“ na parlamentarnim izborima.

Već sjutradan u Skoplju, vicepremijer Vlade Crne Gore Dritan Abazović se sastao sa Aljbinom Kurtijem. U prijateljskom i srdačnom  razgovoru, kako je objavio Kurti na Tviteru razgovarali su o “našim programima reformi i našoj nepokolebljivoj posvećenosti integraciji u EU, vladavini prava i borbi protiv korupcije“.

Na pitanje vezano za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Abazović je kazao da bi se snažnijom borbom protiv tih fenomena, značajno umanjio i nacionalizam u zemljama regiona, naglašavajući tezu da „kada savladamo korupciju i kriminal, uslijediće i pomirenje“.

Cinizam kojem je samo nebo granica.

Ostalo je pitanje zašto Abazović, kao koordinator bezbjedonosnog sektora, kao neko ko se predstavlja kao veliki borac protiv korupcije i kriminala, protiv brojnih mafijaških klanova i pojedinaca, o kojima bruje ne samo lokalni i regionalni, nego i svjetski mediji, ne upotrebi šok bombe, duge cijevi, suzavce, bojne metke, po uzoru na svog “saborca“ Kurtija. Zašto je toliko “mek“, ako se već posebno u zadnje vrijeme, predstavlja kao (jedini) beskompromisni, žestoki borac protiv mafije?

Premijer Krivokapić i njegov ministar Radulović bili su zauzeti učestvovanjem na NATO panelu sa Milom Đukanovićem i Rankom Krivokapićem, koji su finansirali novcem građana Crne Gore, a na kojima su poslate poruke da je Krivokapićeva vlada “marionetska“.

4 Comments
  1. Ivi komentariše

    Dajko je otišao na Jarinje i proveo dan sa njima.

  2. LipaLipa komentariše

    … ma „nepravda“ Kurta i Srbsak lista (SNS) zajedno na izbore lokal na KiM, … Kurrta izgubio, SNS „pobedio“ ma da, … Ivi, Dajko bio na Jarinje, prifalilo mu „belog“ i „ljubavi“ prema Srbima, … aj’ zdravo, …

  3. Miras komentariše

    Dajko Dajko kuku majko

  4. dr.Darko Janković-Jung, Karamelin drug, (Balkanske prevare) komentariše

    Ne znam zašto onda DF toliko moli Abazovića da ih pusti u vladu???Nema logike!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.