Daleko je EP: Drama sa nesrećnim krajem, srpske rukometašice poražene od Islanđanki

2

Neuspeh izabranica Uroša Bregara na severu Evrope – 23:21 (10:8)

Dalek je Evropsko prvenstvo, a put do njega je za rukometašice Srbije postao još teži nakon poraza u drugom kolu. Posle trijumfa nad Turskom u prvoj rundi, izabranice Uroša Bregara su u drugom meču kvalifikacija za kontinentalnu smotru doživele neuspeh u Hafnarfjorduru od Islanda – 23:21 (10:8).

Da li su potpuno podbacile ili su ih posle ubedljivog poraza od Švedske (30:17) u prvom kolu reprezentativke Srbije potcenile, kako bilo, Islanđanke su večeras na svom terenu pokazale potpuno drugo lice u odnosu na meč od pre tri dana i u drama utakmici stigle do prve pobede u kvalifikacija.

Povela je domaća selekcija na startu meča, brzo stigla do plus dva i odmah usporila ritam utakmice u koji su se naše rukometašice nevoljno uklopile. Domaćoj reprezentaciji takav tempo savršeno je odgovarao, pa su se bez problema održavale u vođstvu tokom čitavog prvog poluvremena. Sredinom istog imale su priliku da odu i na četiri gola prednosti, ali su se Bregarove izabranice odbranile i zadržale korak za rivalkama.

Dva minuta pre kraja sa igračicom više Srbija je propustila priliku da smanji zaostatak, ali je Kristina Liščević vež u narednom napadu svela razliku na samo jedan poen. Međutim, već u narednom napadu, poslednjem u prvom poluvremenu, Islanđanke su se vratile na plus dva.

Već u prvom napadu nastavka naše rukometašice su iskporistile napad sa igračicom više ponovo prepolovile zaostatak, samo da bi Islanđanke ubrzo stigle do plus četiri (13:9), po prvi put na meču. U tom trenutku je Srbija ubacila u petu brzinu, zaigrala brže, podigla ritam baš onako kako njoj odgovara i kontrama kao dlanom o dlan stigla do izjednačenja. Čak i da povede minimalnom razlikom. A onda naprasno stala, vratila se na dotadašnje izdanje.

Islanđanke su iskoristile pad naše reprezentacije, ponovo stigle do vođstva i „zatvorile“ utakmicu. Nije se Srbija predavala, konstantno je disala za vratom domaćinu, ali kada je na četiri minuta do kraja Sturludotir odvela Island na plus tri, bilo je jasno da će Bregarove izabranice morati da pruže ruku rivalu.

2 Comments
  1. Realan cg komentariše

    Steta.A sta su ,,Nase“ rukometasice juce uradile protiv S.Makedonije ? Pitam za komsiju iz Cicevca,smradovi novinarski anti crnogorski.

    1. ВАСОЈЕВИЋ komentariše

      ovo je srpski portal.idi na tvoje ustaške.govedo milovo..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.