Protiv Petra Ivanovića i njegove majke: SDT-u podnešena prijava zbog prevare vrijedne 2 miliona evra

1

Alternativa Crna Gora je podnijela krivičnu prijavu ODT-u Podgorica protiv Petra Ivanovića i njegove majke Ljubice Ivanović jer su učestvovali u prevari vrijednoj preko 2.000.000 evra.

Naime, u prilogu ćete vidjeti Ugovor sa I-WINE doo preduzećem koji je sklopio Investiciono razvojni fond.

U tom Ugovoru piše da je imovina sa kojom dvoje optuženih raspolažu vrijedna 2.045.500 evra.

Tim Ugovorom koji je potpisao direktor IRF-a dodjeljuje im se još dodatno i kredit od 1.100.000 evra, sa rokom otplate na 5 godina.

„Po principu, „ko ima daj mu još“. Sve bi to bilo u redu da preduzeće I-WINE doo nije fiktivno, jer je u 2020. godini imalo profit od samo 17.200 evra. Kako će to preduzeće plaćati ratu kredita koja dospijeva u decembru 2021. godine i koja mjesečno iznosi 17.032,71 evra? Sigurno ne iz regularnih sredstava. Inače, sa Ugovora je skinuta klauzula „tajnosti“, ističu iz Alternative.

„Kako su Ivanović i njegova majka Ljubica stekli tako vrijednu imovinu u Doljanima bb, Podgorica? Možda je poštovana G-dja Ljubica vrijedno štedila od penzije?! Ili je možda imovina potekla iz Abu Dabi fonda?! Na ODT-u Podgorica je da ispita slučaj! U ovo je uključen i bivši direktor IRF-a G-din Vukčević koji će morati odgovarati za dodjelu milionskih sredstava preduzeću koje ima – jednog zaposlenog“, zaključuju oni.


1 Comment
  1. Ziga komentariše

    Sve lopov do lopova, oduzeti svu imovinu i staviti je na raspolaganje plantažama!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.