Komunalna policija u Baru za mjesec naplatila 14.930 evra od kazni

0

Služba za vršenje komunalnog nadzora, Komunalna policija Opštine Bar je tokom avgusta izdala 277 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 14.930 eura. Prekršajni nalozi se odnose na nepropisno parkiranje, zauzimanje javne površine bez odobrenja nadležnog organa lokalne uprave, kao i na ostalu komunalnu problematiku.

Kako naglašavaju, upućeno im je 135 inicijativa.

– Najveći broj inicijativa odnosi se na građenje pomoćnih objekata između privatnih posjeda, uzurpaciju opštinskih puteva, nepropisno parkiranje, nepropisno odlaganje komunalnog i drugog otpada i postavljanje privremenih objekata u zoni nacionalnog parka i zoni Morskog dobra. U pomenutom periodu nije uočena nepravilnost po pitanju tzv. dilera soba i apartmana, tako da nije izdat nijedan prekršajni nalog. Međutim, kada su u pitanju prekršajni nalozi za izdavaoce smještaja koji nijesu upisani u registar turističke djelatnosti, odnosno nijesu u trenutku kontrole imali odobrenje za izdavanje, Poreska inspekcija izdala je 203 prekršajna naloga – navode iz Komunalne policije.

Dodaju da su komunalni inspektori naložili vlasnicima ugostiteljskih objekata da postave limitatore na uređajima koji emituju akustičnu i elektroakustičnu muziku na otvorenom.

– U ulici Obala Iva Novakovića postavljeno je pet limitatora, u momentima mjerenja buke nije bilo prekoračenja. Na Velikom pijesku je izdat prekršajni nalog vlasniku ugostiteljskog objekta „Tropski bar“ i to jedan u visini od 2.000 eura na pravno lice i jedan od 200 eura na odgovorno lice u pravnom licu. Bilo je prijava za nepropisno odlaganje otpada i izrečeno je 11 prekršajnih naloga od po 500 eura fizičkim licima koja su počinila prekršaj, navode iz Službe za vršenje komunalnog nadzora.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.