Pavićević: Milo je očajnik koji samo u haosu funkcioniše!

6

Neredi na Cetinju pred ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija nisu odraz vjerskih pojdela u Crnoj Gori, već vještački izazvani sukobi sa pristalicama jedne političke partije koja još uvijek ne može da se pomiri sa činjenicom da je izgubila vlast, kaže stručnjak za bezbjednost iz Podgorice Vladan Pavićević.

Događaji na Cetinju, smatra Pavićević, bili su pokušaj državnog udara, a crkva je DPS-u i glavnom inspiratoru događaja Milu Đukanoviću samo poslužila u političke svrhe.

Očekivano je da se u narednom periodu preispitaju postupci svih učesnika, posebno Đukanovića i njegovog savjetnika, već uhapšenog Veselina Veljovića, kaže Pavićević za Sputnjik.

Prema njegovim riječima, država i bezbjednosni sistem Crne Gore pokazali su snagu, pri tome ne koristeći sva raspoloživa i zakonom dozvoljena sredstva u odbrani ustavnog poretka države.

Tezi da se radilo o pokušaju državnog udara u prilog idu i slike na kojima se vidjelo da su pojedinci na Cetinju, koji nisu pripadnici policije, bili opremljeni i gas maskama. Oni će, prema Pavićevićevim riječima, u narednom periodu morati da daju odgovore nadležnim organima ko ih je opremio gas maskama, kao i sa kojom su se namjerom nalazili u crnogorskoj prijestonici.

Odgovore na mnoga pitanja trebalo bi da da i Milo Đukanović, pogotovo nakon izjave u kojoj je dolazak patrijarha i mitropolita Joanikija uporedio sa „helikopterskim desantom“.

„Ova izjava je izjava jednog očajnika, čovjeka koji funkcioniše i bitiše u totalnom haosu. Odgovarajuće službe baviće se njim u narednom periodu“, zaključuje Pavićević.

(Sputnjik)

6 Comments
  1. Rade komentariše

    Vladane Bog ti pomoga, vazda si mi mio bio!

  2. Snjeg komentariše

    Ocajni su samo oni koje su morali helikopterom Nato snaga (mrskim neprijateljem) sa sve dekicom preko glave spustiti ispred cetinjskog manastira.

  3. malomorgen komentariše

    Da ima veze o bezbijednosti i ima ikakve informacije znao bi da je to sve samorganizacija gradjana Cetinja. da su imali bilo kakav upliv struke i crnih para danas bi gorela i Podgorica i Budva i Niksic. A da je politika uspjela, da jeste, profitirao je samo DPS i CPC. SPC je unizena i predstavljena kao okupator. O Vladi Cg ne treba trositi rijeci, a poilicija je samo instrument koji je takodje nije nimalo homogen, gradjani su patili ali tako je to uvijek.

  4. LipaLipa komentariše

    … Djukanovic je izubio politice revlekse i instikt, mozda ga neko i prevario, … uglavnom on je uletio u zamku, sada je na cistini, soreman za opoziv, … mislim da ni US (njegov) ga vise nece zarezivati, braniti, … naravno da svi polit igraci moraju da izvuku pouke iz desavanja oko ustolicenja Mitropolita, … aj’ zdravo, …

    1. ipakgrska komentariše

      u zamku je ulecela samo SPC, da li namjerno ili ne to je pitanje. Djukanovic je samo sebi i DPS produzio i osigurao vladavinu. Poz.

      1. LipaLipa komentariše

        … Ipakgrska …zivi bili pa vedeli ! … aj’ zdravo, …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.