Vučić: Ujedinimo se pod našom zastavom i himnom i svi zajedno izborićemo se za sigurnu budućnost Srbije!

7

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na Instagramu video-porukom u kojoj naglašava da je „Bože pravde” naša himna, kao i da je bila to i u vrijeme Kneževine i Kraljevine Srbije.

– Bože pravde je naša himna, bila je to i u vrijeme Kneževine i Kraljevine Srbije. Ujedinimo se pod našom zastavom i himnom i svi zajedno izborićemo se za sigurnu budućnost Srbije! – napisao je Vučić i dodao:

– Demokratija ne znači samo vladavinu većine, već i poštovanje prava manjine, prava i na drugačije mišljenje i iznošenje drugačijih stavova, zato ću uvijek braniti sve one koji ne vole našu himnu, ili nisu oduševljeni našom trobojkom, jer imaju pravo da se tako prema našim znamenjima i obilježjima odnose, ali smatram da je sramota i da nije dobro da pojedine društvene grupe, političari i mediji vrijeđaju na najgori način našu himnu i zastavu, posebno u trenucima kada smo izloženi velikim pritiscima, zato pozivam ljude da se ujedinimo. Živjela Srbija! – poručio je Vučić.

7 Comments
  1. Rako komentariše

    Boli nas kurac za Srbiju

    1. Veljko949 komentariše

      Što ne uzmeš aspirin da ti glava prođe !

  2. E viva komentariše

    Evo i ovi iz DF kazu boli ih za Srbiju I tebe…oni su sada svi za Canka presli…

  3. NIKO99 komentariše

    Dobra je ideja nego je način pogrešan. Prvo je neophodno stvoriti sistem vrjednosti koji će omogućiti da ujedinjenje bude normalna pojava. Ujedinjenje ne može da bude izvršeno od strane osoba koje ne razumiju što je to država i što je to ustav. Zastava srpskog naroda je okrenuta naopako još od poništenja Sretenjskog Ustava pa je neophodno osmisliti nove nacionalne simbole, Zastavu i Grb. Naravno srpski narod ima svoje istorijske simbole kojima se diče narodi i države svijeta a jedino Srbi ne razumiju sopstvene simbole. To je poslijedica dugih okupacija i neobrazovanosti našeg naroda i političke elite. Srbija kao matica država mora da se transformiše u savremenu veoma moćnu kompleksnu državu građana da bi mogla u svoj sastav primiti Srbe iz drugih krajeva naše zajedničke zemlje. Neka se niko ne zanosi idejama da se ujedinjenje može ostvariti uvalačenjem građana u državu u kojoj ne postoji sistem prava i gdje se ne poštuje Ustav i Zakoni i gdje neki misle da su bolji od drugih i da stoga drugi treba da ćute i trepe one što su uzurpirali sve. Ova generacija političara sigurno neće stvoriti zajedničku državu jer ne posjeduju moralni integritet, intelektualni kapacitet i karakter neophodan da bi upošte stvorili funkcionalnu državu a kamoli ujedinjenu moćnu i srećnu državu srpskog naroda. Nadajmo se u budućnosti većoj svjesnosti.

  4. Djujic komentariše

    Mozda se srbi nekad i ujedine ali mafijaski diktator to nece uspjeti ,mi smo slobodarski narod i ne trpimo okove ,pogotovo ne tvoje mafijaske.

  5. Iko komentariše

    U Srbiji postoji samo jedna himna i jedna zastava. Sve ostalo je krsenje Ustava. Sta radi javni pravobranilac. Briga ga za Ustav.

  6. Jecs komentariše

    Skandalozno je vredjati simbole drzave u kojoj zivimo!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.