Risto Jovanović: Hvala Demokratskom frontu, Priština je Hag za Srbe!

0

Ne dam Kosovo pa da će sve da grmi, Kosovo je sveto ime Lazarevo, poručio je sinoć Podgoričanin Risto Jovanović, svega nekoliko dana pošto je stigao u rodni grad sa Kosova, gdje je bio u pritvoru skoro mjesec dana.

– Presrećan sam zbog mog pravoslavnog naroda koji mi je dao podršku. Kad sam ušao u Crnu Goru pjevao sam „Od Berana pa do mora crkve brani Crna Gora- kazao je Jovanović u Jutjub emisiji „Žive reči“ koju je vodio sveštenik Predrag Popović.

Pošto mu je izrečena kazna zabrana ulaska na Kosovo narednih pet godina, Jovanović je poručio srpskom narodu u Crnoj Gori da sledeće godine na Vidovdan u što većem broju krenu put svete zemlje.

– Neka krene 500 autobusa iz Crne Gore- poručuje Risto.

Kazao je da je na Gazimestan pošao kako bi se pomolio za najsvetijeg čovjeka mitropolita Amfilohija i najvećeg teologa Atanasija.

– Tačno je da sam na Gazimestanu pjevao „Gračanica sva u sjaju“. Digao sam tri prsta. Nakon toga sam dao intervju za novine, rekao sam da je Vidovdan najsvetiji dan. Posle sam vidio da su kosovski policajci pretresali i maltretirali monahinju. Grubo su je pretresali, ali meni Moračaninu nisu mogli da unesu strah. Rekao sam im „Nemojte da dirate svetu ženu, to je sveta žena“. Ali, izbacili su me iz takta. Kad ljudima date oružje i pare vidite kakav je ko- priča Jovanović.

Prema njegovim riječima, prištinski sud je Hag za Srbe.

– Mislio sam tamo mnogo na moju ćerku, suprugu i porodicu- dodao je Jovanović.

Dodao je da nije politički aktivan i da radi kao volonter u podgoričkom manastiru Dajbabe.

– Hvala Demokratskom frontu koji su obilazili moju porodicu, a Vlada Crne Gore je uradila što je bilo do diplomatskih pitanja. Volite jedni druge, praštajte jedni drugima i poštujte svoje roditelje- poručio je Jovanović.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.