Ministarstvo: U slučaju Višnjić uradićemo sve da crnogorska prosvjeta bude primjer odgovornosti

2

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta saopštilo je da su se u slučaju Rade Višnjić pojavili privatni materijali, lične ali i opscene prirode, koje Ministarstvo dosad nije moglo imati na uvid, niti suditi na osnovu datih sadržaja, čitav slučaj je tek kasnije, i sa njihove strane, kako kažu, drugačije percipiran.

“U skladu sa tim, ali i sa obavezom da ostanu posvećeni stvaranju boljeg sistema, i školstva i univerzalnih društvenih vrijednosti, postupaćemo i u ovom slučaju i preduzeti sve potrebne korake da crnogorska prosvjeta bude primjer odgovornosti, čestitosti, znanja, nenarušenog integriteta, i svih drugih vrlina koje bi trebalo da krase obrazovni sistem jedne zemlje”, navode u saopštenju.

Istovremeno, kako kažu, treba napomenuti otežavajuću okolnost u vidu izuzetno kratkog vremenskog perioda, u čijim okvirima je trebalo ispoštovati Opšti zakon o obrazovanju i vaspitanju, i izabrati v. d. direktora.

“U tom kontekstu, moguće greške koje su se potkrale biće ispravljene na javnim konkursima, ali i ranije ukoliko se ispostavi da su kandidati povrijedili etički kodeks. Shodno tome, smatramo, nepotrebanim i neprimjerenim oštre i nedobronamjerne reakcije dijela javnosti i političkih struktura, čiji su neprekidni nasrtaji motivisani jedino željom da otežavaju rad Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Naravno, sve to nas neće omesti u misiji da stvaramo bolji školski sistem i poboljšavamo uslove obrazovanja naše djece”, ističu u Ministarsvu.

Poručuju i da se Ministarsvo pri odabiru kandidata za vršioce dužnosti direktora škola i njihovih pomoćnika, rukovodi objektivnim kriterijumima, a ne političkom voljom javnosti, bilo kog pojedinca ili interesnog centra.

“Dakle, kao što smo već istakli, u tom smislu, primarne vrijednosti su nam profesionalna i ljudska etika, radni angažman, znanje, iskustvo i meritokratija. Naravno, uvijek i svuda, važno je saslušati i glas javnosti, kao korektivnog faktora, i sagledati različite okolnosti kako bi se pronašla najpogodnija rješenja – budući direktori, svojim ličnim osobenostima, moraju biti i uzorni modeli učenicima, našoj djeci, ali i predani radnici koji će unaprijediti crnogorski obrazovni sistem, što je jedna od suštinskih misija našeg Ministarstva”, zaključuju u saopštenju.

2 Comments
  1. Ivi komentariše

    Vidite li da nije u čistu….

  2. Nikola komentariše

    U ministarstvu prosvjete sto si ludji to si podobniji.
    Neurotika gadjaju se sa kadrovima s repa i konopca.
    U množini ludih vise na jedno mjesto čini kompletnije društvo.Kao ludi Vladimir Vukovic spoljni ekspert u ministarstvu a koji ima samo srednju školu.Koliko je lud napao je Sofranca.Pa je otpušten.Bratic je mnogo bolja od Sehovica nije lopov kao on.Ali mora mnogo bolje da određuje kadar.Da to budu kvalitetni prosvjetni izbori sa jakim znanjem i ozbiljnošću .Da ih ne zanima bogaćenje osim redovnih zarada radnih mjesta.I da konačno obrazuju kadar kao sto je to bilo prije 30 godina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.