Vučić: Ostaće upisano u istoriji da je Podgorica prije Prištine udarila na srpski narod!

11

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom  usvajanja rezolucije o Srebrenici u kosovskoj skupštini, rekao je da je upozoravao na to, i naglasio da je jedino iznenađenje to da je Podgorica u tome bila „revnosnija“ i brža od Prištine.

Vučić je podsjetio da je, kada je crnogorski parlament usvojio rezoluciju o Srebrenici, upozorio da će krenuti poplava istih rezolucija u svim parlamentima u okruženju, da će svi želeti jasno da se izjasne i izraze da su Srbi počinili genocid i pokažu svoje opredjeljenje tobože za dobrosusjedske odnose, ali time prije svega zadaju Srbiji udarac.

„Iznenađujuće je da je Podgorica u tome bila revnosnija i brža od Prištine“, naglasio je on.

Te rezolucije, kaže, će se nastaviti, ali je izrazio uvjerenje da će negde moći da se izbjegne zbog dobrih odnosa.

„Nažalost u istoriji će ostati da je Podgorica pretekla Prištinu“, istakao je Vučić.

Kazao je i da u Srbiji ima mnogo njih koji bi htjeli da je Beograd pretekao Podgoricu, ali, dodaje, srećom, nisu na vlasti.

Upitan za dolazak Veslija Klarka na Kosovu rekao je da ne želi to da komentariše, prenio je Tanjug.

„Oni tamo imaju faktičnu vlast na terenu, šikaniraju Srbe svakog dana, ali ako želite da kažete da će da stvore silnu vojsku koja bi mogla da ugroziti Srbiju, postoje precizne matematičke računice, nemam straha“, objasnio je on.

Poslanici Srpske lista napustili zasjedanje skupštine u Prištini

Poslanici Srpske liste napustili su zasjedanje takozvane kosovske Skupštine kad je na dnevni red došao Nacrt rezolucije o genocidu u Srebrenici, prenosi Kosovo onlajn.

U trenutku kada je predsjednik Skupštine Gljauk Konjufca najavio tačku o Nacrtu rezolucije o počinjenom genocidu u Srebrenici, poslanici Srpske liste i ministar Goran Rakić su napustili zasjedanje.

(Sputnjik)

11 Comments
  1. Felix komentariše

    Neće Vučiću jer je to od komunista i njihovih naslednika okupirana Crna Gora a ne Prava Srpska Crna Gora, to su izdajnici uradili a ne pravi i najbolji Srbi to jest Crnogorci !

    1. Kiki komentariše

      Sta kaze zvalavi, ‘oce li Srbija hapsiti mladjanoga kriminalca i nasilnika Mandica?
      Kakva familija…

      1. Goku komentariše

        Jebo ti zvalavi mater

  2. Dragojlo komentariše

    Ada čoče, Božija ti vjera, znam ja tu veselu Srbadiju. No kršina i siromašna Crna Gora ne haje ni za Nemanje ni za Murate ni za Bunaparte!

  3. tako stoje stvari komentariše

    Ne razumiješ ti ti Vučiću,

    To se Momo Koprivica i Aleksa Bečić, predvođeni Zdravkom Krivokapićem zapišali vaskolikom srpskom narodu u usta iz ljubavi prema nama, trebamo još po njihovim riječima i da im budemo zahvalni na tom “ civilizacijskom “ činu.

    1. LipaLipa komentariše

      … cus, Vucic ne razumije, razumio to on bar kad na kolenima bio u Potocarima, … pa on svake godine neku deklaraciju o Srebrenici donese i ove ce, o jeseni, … aj’ zdravo, …

  4. darko komentariše

    Na žalost istinu ste kazali,ali to nije uradila poštena i sojska Crna Gora nego nas je nadvladao ljudski talog i otpad koji vlada i donose deklaracije i zakone na štetu pravoslavnog srpskig naroda.

  5. predrag komentariše

    Mnogo teških udaraca i mnogo rana Crna Gora u kontinuitetu nanosi Srbiji.Srbija to stoički podnosi jer i dalje smatra da će se zvanična Podgorica opametiti i shvatiti da je mnogi iz okruženja zloupotrebljavaju .

    1. alf komentariše

      Medju onima sto se nazivaju gradjanerosi pameti nema.

  6. alf komentariše

    To se samo udar7 kontra rezooucija o zločinima UCK i NATO i ubijanju Srba zbog prodaje ljudskih orbana i stvar rijesena.

  7. Autarijat komentariše

    Zvalavi ocete li vracati Marovice? Ocemo li u aps siladziju i narkomana Manduca juniora i seljaka Pipuna? Oni su tvoji podanici… deklaraciju iz CG da imas obraza bi sam odmah prepisao i usvojio.ali kad je neko dzukela ,dzaba mu sve. Gradis jedinstvo naroda na krvi steijeljanih vezanih ljudi,junački nema sta. Brav pravi

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.