Šapić: Svoj narod se štiti, a ne ismijava

1

Deklarativno se Srbi pozivaju da se vrate na Kosovo odakle su protjerani, i imamo primjer žene koja sama odluči da se vrati u Đakovicu, i onda je neko tamo maltretira tako što joj lupa noću na vrata, a onda pojedini političari i razne NVO, kažu, pa neka promijeni vrata na kući i stavi čepiće u uši dok spava, da ima dublji san. To je bruka i sramota, da bilo ko iz Bograda ismijeva rođeni narod zbog problema koje ima, rekao je potpredsjednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić.

Naša je muka što nemamo potpuni mehanizam da ljudima u tom dijelu naše južne pokrajine pomognemo, ali moramo da konstatujemo šta se tamo dešava, da o tome govorimo i da pokušavamo da na jedan civilizovan način izvršimo pritisak na one koji mogu da utiču da se takve stvari ne dešavaju. Ne smijemo okretati glavu na probleme našeg naroda i nikada se ne smijemo podsmijevati svojim sunarodnicima, gdje god oni živjeli, jasan je Šapić.

Na pitanje da prokomentariše potrebu jednog dijela javnosti da se ismijeva svako ko stane iza politike koju vodi Aleksandar Vučić i ko je spreman da podrži nešto dobro, Šapić je rekao da to obesmišljava čitavo srpsko društvo.

Pokušaj da se obesmislimo svi mi koji smo spremni da stanemo iza Aleksandra Vučića, da podržimo politiku koju sprovodi i pokušamo da damo svoj doprinos da Srbiju učinimo boljom, urušava dubinski čitavo naše društvo u cjelini. Ne želim da se dodvoravam Vučiću i hvalim ga na banalan i površan način, kako neki rade, jer mislim da mu time nanose značajnu štetu, obesmišljavajući i karikirajući izuzetno važne stvari koje on kao predsjednik radi za svoju zemlju. Nemam potrebu za tim, a činjenica da sam ušao u njegovu organizaciju, dovoljno govori o tome šta mislim kako o njemu tako i u politici koju poslednjih godina sprovode i vode aktuelna Vlada Srbije i Srpska napredna stranka. Uvijek sam vjerovao da se podrška daleko više pokazuje djelima i spremnosti da se nekome nađete u pomoći i kad nije sve potaman. Da podnesete punu odgovornost za ono što radite, da se ne sakrivate iza bilo koga, a ne u bajkovitoj retorici koja često obesmišljava suštinu, rekao je Šapić.

Šapić je istakao da je Srbija faktor stabilnosti u regionu, da nikada nije bila faktor nestabilnosti kako mnogi to žele da predstave, dodajući da se upravo to pokazalo na primjeru nabavke vakcina.

Prvi put posle trideset godina politika neutralnosti koju Srbija vodi daje materijalne rezultate. Potvrda te politike koja se vodi na ovim prostorima je da mi moramo da igramo i na kartu Istoka, i na kartu Zapada. Treba da zadržimo ekonomsku i vojnu neutralnost koliko god je to moguće, da ne pristupamo nijednom savezu. Ekonomski i vojno jaka Srbija garant je da na ovim prostorima nikada više ne bude nesrećnih ratova. Ispostavilo se da smo uspješnom nabavkom vakcina uspjeli da dođemo u epicentar svetske pažnje, a sve zahvaljujući politici koja se godinama unazad vodila. Rizik je bio velik, ali korist je izvukao srpski narod. I ne samo srpski narod već i narodi u okruženju. Pomogli smo vakcinama Bosnu i Hercegovinu, Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru, svima kojima je bilo potrebno. I uvijek moramo pomagati komšije jer ako njima nije dobro, ne može biti ni nama, zaključio je Šapić.

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Šapić nije smio ući u sastav SNS-a. On je bio jedina patriotska opcija u Srbiji. Sada je za njega kasno. Izgubio je svoje dobro ime pristajući da se uveže sa očiglednim veleizdajnicima. Naravno da je to uradio iz neznanja. Ipak politikom moraju da se bave veoma pametni i morlani ljudi koji nebi padali u zamke prepredenih političkih igrača.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.