Vulin o presudi Stanišiću i Simatoviću: Kada Srbe prvo proglase nevinima, sledeća presuda je da su krivi!

3

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin govoreći o presudi nekadašnjim čelnicima Službe državne bezbjednosti Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, koji su danas u Hagu prvostepeno osuđeni na 12 godina zatvora, istakao je kako je zanimljivo da Srbe prvo proglase nevinima, a da onda stiže sledeća presuda kako su krivi.

– Vrlo je zanimljivo kako to rade. Kada su Gotovinu osudili za presude u „Oluji“, sledeća presuda je bila da je nevin. Kada Srbe proglase nevinima, sledeća presuda je da su krivi – rekao je Aleksandar Vulin na TV Pink.

On ističe da je ovo pokušaj suđenja srpskom narodu i srpskoj državi.

Vulin ističe da je britanski „Gardijan“ najavio kakva će biti presuda Stanišiću i Simatoviću.

– Ova presuda je dokaz da je Hag napravljen da bi sudio Srbima – rekao je Aleksandar Vulin.

Haški tribunal je u maju 2013. godine, posle prvog suđenja, Stanišića i Simatovića oslobodio krivice.

Tužioci su uložili žalbu, a apelaciono vijeće Tribunala je u decembru 2015. poništilo prvostepenu presudu i naložilo novo suđenje.
3 Comments
  1. Đakon komentariše

    Malo su dobili!

  2. Boka di cataro komentariše

    Ovo je ko da su obili trafiku.

  3. Autarijat komentariše

    A sef udbe nije kriv nizasta ? Kako te nije sramota Buljavi? Mada i ti si tada svirao u iste diple sa lidim Slobom I Mirom … premještati hladnjacama leseve,zataskavati masakre… šta je sve to trebalo Srbiji? Umjesto jake i stabilne armije ,vodjstvo su preuzeli anb ovci,parvoj e formacije i kriminalci koje niko nije mogao posle konteolisati. Pljacka,ubijanje bez potrebe su bacili ljagu na cestito srpsko oruzije. I svi takvi moraju biti kaznjeni. Ima zločinaca i medju drugim narodima ali neka se svak prvo bavi svojim djelima

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.