Priveden Pljevljak koji je nosio četničku zastavu

4

Pljevaljska policija privela je Z.L. (52) koji je sinoć u tom gradu defilovao sa četničkom zastavom i iscrtanim krstom sa četiri ocila na grudima, saopšteno je CdM-u iz Uprave policije. Lociran je u jednom ugostiteljskom objektu, a prilikom uručivanja poziva za davanje izjave u policiji, omalovažavao je policijske službenike, nakon čega je priveden, a zastava mu je privremeno oduzeta.

On je, kako su kazali CdM-u iz Uprave policije, nakon toga priveden u službene prostorije radi preduzimanja daljih mjera i radnji.

Međutim, tužioci Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju i Osnovnog tužilaštva u Pljevljima su ocijenili da u ponašanju Z.L. nema elemenata krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

“Z.L. je lišen slobode zbog prekršaja iz člana 5 (nepristojno u bezobzirno ponašanjena javnom mjestu) i člana 11 (ometanje ili omalovažavanje službenog lica) Zakona o javnom redu i miru”, kazali su CdM-u iz Uprave policije.

4 Comments
  1. Vasoje komentariše

    Ispendrečiti četničko govedo

    1. Vasojević komentariše

      Vasoje ti šta si? ustaša,balija ili komunjara? Jeli pederikosu?

  2. Milutin komentariše

    Na osnovu važećeg zakona ovaj čovek ima pravo da nosi četničku zastavu.policajci nisu imali zakonski osnov da ga ometaju i uznemiravaju i prvociraju.samim privođenjem su prekršili zakon o slobodama.tako da ga treba osloboditi od svih prijava.policajci su prekšili ustav i ugrozili njegovo lično pravo na samoopredeljenje.kazniti policajce

  3. Гром komentariše

    Zašto su policajci dirali čovjeka koji nikoga nije dirao, pa to bi isprovociralo i najpoštenijeg građanina MNE i kosi se sa Ustavom zagarantovanom slobode kretanja građana MNE… Sudija treba da kazni policajce i njihove nalogodavce.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.