Laković: Vaučeri za putovanja zdravstvenim i prosvjetnim radnicima ne mogu da se iskoriste, apelujemo na Vladu da se problem riješi

0

Članica Mreže mladih Pokreta za promjene Andrijana Laković saopštila je da vaučeri za putovanja zdravstvenim i prosvjetnim radnicima ne mogu da se iskoriste.

“Uoči borbe sa pandemijom protiv korona virusa zdravstveni radnici su dali svoj maksimum i pored svih napora koje su uložili od Vlade su im obećani vaučeri u iznosu od 200 evra za ljetovanje ili zimovanje po svom izboru. Iz dobro obaviještenih izvora tj. radnika lično u našoj partiji su došle informacije da isti ne mogu da iskoriste vaučere jer su blokirani”, kazala je Laković.

Iz Vlade je rečeno da su vaučeri mogli da se iskoriste do Nove godine ali, dodaje, kada su oni pokušali da ih iskoriste to nije bilo moguće.

“Najgore je što se niko ne oglašava povodom ovog slučaja i što nadležni organi ćute. Isti je slučaj i sa prosvjetnim radnicima koji takođe ne mogu da iskoriste svoje nagradne vaučere. Po informacijama koje su dobili vaučeri ne mogu da se iskoriste jer država i Vlada nisu izmirili svoja dugovanja tj. troškove koje vaučeri trebaju da pokrivaju i samim tim oni nisu važeći. Apelujemo ispred MMPZP da se ovaj problem što prije riješi jer ljudi koji su dali svoj maksimum zbog nesposobnosti nove Vlade ne mogu da iskoriste nagrade koje su zaslužili borivši se za sve građane”, poručuje Laković..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.