Preslušani razgovori Saše Sinđelića: Ako se Đukanović naduvao, mene to ne zanima

0

U nastavku suđenja za „državni udar“ preslušani su telefonski razgovori svjedoka saradnika saše Sinđelića, danima prije i poslije navodnih dešavanja na dan parlamentarnih izbora. Ti razgovori su pribavljeni putem mjera tajnog nadzora po naredbi Višeg suda u Šapcu.
Sinđelić je razgovore vodio u oktobru 2016. godine i tom prilikom je sa novinarima iz Srbije vodio nekoliko razgovora, tokom kojih je Crnu Goru nazvao kvazi državom i uputio niz negativnih komenatara na račun tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.
Tokom razgovora demantovao je učešće u bilo kakvim protestima, i dodao da u Crnu Goru nije išao od 2002. godine kao i da nema razloga da dolazi. Pomenuo je da bi mogao da bude uvučen u svu priču, jer je, kako je rekao, nekad radio sa ljudima koji su povezani sa Đukanovićem.
“Ako se Đukanović naduvao neke travuljine albanske, mene to ne zanima. Ako su se okupili neki ljudi, jeste htio je neko njega da ubije, jaka ličnost”, prokomentarisao je on tokom razgovora sa jednom novinarkom.
Vladu tadašnjeg premijera Đukanovića nazvao je “kriminalnom”.
“Ja ovdje nijesam platio struju. Nijesam raspoložen da komentarišem sve to što se dešava u Crnoj Gori, nijesam tamo bio od 2002. godine i nemam namjeru da idem u tu kvazi državu. Đukanović je svjestan da ne smije vlast da izgubi, i on to silom ne da”, dodao je on.
Kazao je i da je nekada bio u obezbjeđenju nekih ljudi, među kojima su bili i Milovi ljudi.
„Možda su me zbog toga doveli u vezu sa tim događajima“, rekao je Sinđelić novinarki.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.