Konjević: Kako Vijesti pokušavaju da prekreče realnu situaciju; Savjet za nacionalnu bezbjednost formiran još 2014. godine

3

Predsjednik SDP-a Raško Konjević  reagujući na saznanja Vijesti po kojima je u Crnoj Gori po prvi put formiran Biro za operativnu koordinaciju, kazao je da taj mediji pokušava da prekreči realnu situaciju,  navodeći da je Savjet za nacionalnu bezbjednost formiran još 2014. godine. Konjević ukazuje da formiranje Biroa nije zasluga aktuelne vladajuće većine, te da je njegovo usvajanje bio jedan od uslova pridruženja NATO.

“Kako vijesti pokušavaju da kreče. Biro za operativnu koordinaciju, prvi put formiran u Crnoj Gori. Prema saznanjima “Vijesti”, za formiranje Biroa Vlada imala je podršku stranih eksperata iz država u kojima takva tijela postoje”. Kakva smijurija. Biro je formiran 2014.”, napisao je Konjević.

On ističe da struktura i nadležnosti Biroa nijesu plod, kako je kazao, nikakvih napora aktuelne Vlade nego da je to pitanje definisano Zakonom iz 2014. godine.

“Usvajanje Zakona bio je jedan od prioriteta za članstvo u NATO. Ovo je treći saziv Biroa, i ne formira se prvi put kako Vijesti napisaše”, tvrdi Konjević.

Dodatno napominje da bi najinteresantnije bilo da se sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost održi u online formi.

“Izgleda premijer Krivokapić neće da sjedi za istim stolom sa predsjednikom Odbora za bezbjednost, koalicionim kolegom Kneževićem”, objavio je Konjević na Twitter-u.

3 Comments
  1. Ivi komentariše

    Oni kreče, a šiptarčino sprovodi zakone krvne osvete po CG, navodno, a možda i to kreče, vidjećemo.

    1. Kontra Revolucija komentariše

      Konjevicu, mozda je biro za operativnu koordinaciju i bio osnovan 2014te ali gde su bili , šta su radili ?.
      Nemoguce da su bili nevidljivi !.
      Ili je bilo samo partijskog uhljebljavanja !.

    2. [email protected] komentariše

      Konjević ne zaslužuje da bude poslanik, a Vesti i Monitor su smeće ako ih ne spasi ambasadorka Kilomudić

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.