“Osvježilo”: Provjereni kadar bivšeg režima i dalje aktivan u novoj vlasti!

9

Potpukovnik Veljko Mališić direktor direktorata za logistiku u ministarstvu odbrane i dalje je aktivan u službi, iako je tokom vladanja prošlog režima poznat po brojnim aferama u tom resoru.

Naime, Mališić je 2018. godine udario službeno vozilo i napravio štetu od 3.000 evra i pokušao da cijeli slučaj zataška, pa je preko potpukovnika Husovića pokušao da provuče fakturu, jer ministarstvo odbrane ima ugovor sa Osmanagić DOO, međutim nakon nekog vremena se cijeli slučaj otkrio, tj. da je Husović napravio fakturu za udareno auto, ali da to nije nikome prijavljeno.

Husović je zbog tog slučaja prekomandovan, a Mališić koji je za to vrijeme bio na funkciji izaslanika u Austriji vraćen je iz Beča jer je bio umiješan u cijeli slučaj.

Takođe, Mališić je prekomandovan u Generalštab vojske Crne Gore u odjeljenje G-4, pa poslije u Bataljon.

Cijelo vrijeme do postavljanja na mjesto DS nije dolazio na posao, ali je primao punu platu i za to vrijeme je radio kao logističar u kompaniji Klikovac DOO. Mališić je jedan dio nedolaska na posao pravdao bolovanjem, a veći dio nije ni pravdao, što je direktno kršenje zakona i Ustava, međutim nije bio sankcionisan zbog toga.

Takođe, prema informacijama koje je naš portal dobio Mališić je bio zadužen i u predizbornim kampanjama, pa je tako 2018. godine zvao službenike tog ministarstva da provjerava jesu li glasali na lokalnim i predsjedničkim izborima koji su se održavali te godine.

Mališić je često i igrao mali fudbal sa tadašnjim ministrom, a naš izvor tvrdi da je i dobar sa admiralom Samardžićem.

On je novoj ministarki Oliveri Injac predstavljen kao neko koga je bivši režim gonio i maltretirao, međutim naš izvor tvrdi da je on za taj isti režim radio punim kapacitetom, za šta postoje dokazi u Obavještajnoj službi ministarstva odbrane.

9 Comments
  1. Marko komentariše

    Malisic je mala maca.
    Svi do jednog u vojnodiplomatskoj sluzbi su kadrivi DPS na celu sa Samardzicem. Pisebno Brajkovic, majorica Pejovic, Rakocevic… General Pesic je kadar DPSa a redovno uz ministarku. Bivsi obavjestajac, i DPS ov atase u Engleskoj penzionisani pukovnik Vlahovic desna je ruka ministarke Bratic itd. oSVJEZILO NEMA STA!

    1. Strasni sud komentariše

      DA JE MINISTARKA BRATIC TU ONA BI TO RESILA PO KRATKOM POSTUPKU ALI NAZALOST NIJE U TOM MINISTARSTVU…..

  2. Pantelija komentariše

    To je maslo Zdravka JUDE! On je taj bez koga se ni jedan kadar ne prima!!!

  3. VOJNIČINA komentariše

    Novinaru,ocigledno si dobro zakasnio a i dosta neistina.
    Ako se ovo stvarno desavalo,trebao si se javiti bivsem rezimu:Boskovicu,Almi Ljuljanaj i Volkovu kao njegovim pretpostavljenim.Malisic je castan covjek i profesionalac.
    Nije njegova greska sto toliko vremena nije bio rasporedjen.Tu je pogrijesio menadzment.Nikad nije bio u bataljonu i nikad ni jedan postupak protiv njega nije pokrenut.Poceli ste kao Pobjeda,kupite informacije s ulice.
    I ti si izgleda jedan od onih koji placu za DPS-om.

  4. VOJNIČINA komentariše

    Iako nije dolazio na posao(ako je tacno) zasto njegov pretpostavljeni nije preduzeo mjere jer se za 3 dana nedolaska izrice mjera,a za 5 gubi posao.
    Trebalo je kazniti njegove sefove zbog toga a ne njega.
    Dosta se u tom ministarstvu radilo protivzakonito za doba DPS-a.
    A i za to auto(ako je tacno) sto nije pokrenut postupak?
    Sve su ti ovo lazi moj novinaru.
    Sve vam dzaba.

  5. VOJNIČINA komentariše

    Obratite se fino ministarstvu,Vojsci i Vladi i dobijete tacne informacije.
    Sve ce vam se objasniti detaljno.Tako se radi novinaru moj.
    Ovako i na ovaj nacin ste mulj medijske bare.
    Puno vam treba da zasluzite epitet objektivnog i realnog novinarstva.

    1. Savo komentariše

      Bakracu ili…

  6. Stefan komentariše

    A radijatorov sin? Je li i dalje u službi i je li odan novoj vlasti?

  7. Pop Pera komentariše

    dražene, a s kim ti sve igraš mali fudbal, jado, davno bi bio proglašen za najvećeg izdajnika Crne Gore, nego ajde, pošto si porijeklom drekalović iz kuča, što znači da si malisor, onda nam je sve jasno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.