Kraj očajne sezone crno-bijelih: Mega u finalu, Partizan na odmoru

0

Očaj na kraju očajne sezone. Jednu od najlošijih godina u skorijoj istoriji kluba Partizan je završio krahom u polufinalu Superlige. Mega je upisala veliku pobjedu u majstorici i igraće prvi put otkako postoji za titulu prvaka Srbije.

Kada se sve sabere, ne gledajući samo poslednji meč, Mega je zasluženo u finalu sa dve glatke pobjede, dok je drugu utakmicu Partizan čudesno izvukao na krilima navijača. Ali, umorni manjom kvaliteta i lošom igrom, ispovrjeđivani, izgubivši i Erika Miku na pola utakmice, crno-bijeli u majstorici nisu mogli razigranom „vrtiću“ Vlada Jovanovića baš ništa – 82:68 (18:17, 25:18, 19:18, 20:15).

Mega ima u vitrinama jedan trofej Kupa Srbije, jednom je igrala finale ABA lige i izgubila od Zvezde, a sada se izborila za priliku da igra za domaću krunu. Sjajno je predvodio večeras do trijumfa Filip Petrušev, koji je imao „stidljivo“ prvo poluvreme, ali kada je u drugom Partizan zaprijetio prilaskom na koš zaostatka (46:44), preuzeo je sve u svoje ruke i dirigovao igrom svog tima do kraja.

Crno-bijeli su bili nervozni, u stalnom zaostatku, gubili su živce, a rezultatski iako im minus nije bio preveliki tokom meča, utisak je bio da ga ne bi dostigli da se igralo do sjutra. Nisu bili ni blizu čak ni da zaprijete, a kamoli da preokrenu. Osim Jaramaza i u prvom poluvremenu Mike, dok se nije povrijedio, ostali su bili u potpunom kontra ritmu.

Prvi put u polufinalnoj seriji nije bilo Meginog bjekstva na početku utakmice. Bila je rezultatska klackalica, u kojoj je Kazalon vukao na jednoj, a Mika na drugoj strani. Partizanova maksimalna prednost je bila tri poena na 17:14, ali od tog momenta ga je pogodio tornado zvani Luka Cerovina.

Mega je napravila seriju 10:0, u kojoj je devet poena, tri uzastopne trojke, jednu na kraju prve i dve na startu druge četvrtine, ubacio Cerovina. Pobjegao je domaći tim na 24:17 i vođstvo nije ispuštao iz ruku do kraja poluvremena.

Tamo gdje je stao Cerovina nastavio je ponovo Kazalon, koji je u finišu drugog kvartala pogađao koš Partizana, koji se mučio da bilo šta odbrani, a još više da nešto i pogodi. Mega je imala 40:30 kao maksimalnu prednost, a dodatni problem za crno-bijele je ispala povreda Mike pred sam kraj četvrtine.

Posle 20 minuta igre bilo je 43:35 za tim Vlada Jovanovića sa Kazalonom kao najefikasnijim igračem sa 13 poena, isto koliko je imao i Jaramaz na drugoj strani.

Partizan je krenuo na sve ili ništa na startu nastavka, poenima Pejdža je prišao na 46:44 i – to je bilo sve. Mega je napravila seriju 8:0, od čega je šest poena ubacio Petrušev i meč je, ispostavilo se, tim nizom bio riješen. Crno-bijeli nisu imali snage za novi juriš, tako da je razlika uglavnom bila oko deset poena do kraja i trijumfa Mege, jednog od najvećih u istoriji kluba.

A, Partizan? Tačka na sezonu velikog mučenja. Restart i generalno spremanje u Humskoj moralo bi da krene koliko sjutra.

Izvor: Mozzart

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.