Božić: Borba protiv korupcije mora biti nepokolebljiva

0

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Sandra Božić rekla je da je država istrajna da se izbori sa korupcijom, kriminalom, i sa organizovanim kriminalom.

Nakon hapšenja predsjednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića, Božić je istakla da je to samo još jedna u nizu akcija, jer borba protiv organizovanog kriminala ne prestaje.

„Od najokorelijih kriminalnih grupa sa kojima se država izborila pa sve do onih koji su upravo u redovima Srpske napredne stranke, ovo nije nikakvo iznenađenje, u smislu, da se ovo dešava prvi put. Podsjetiću vas da je prije izvjesnog vremena uhapšen i predsjednik opštine Arilje, kao i bivši predsjednik opštine Prijepolje. Oni su svi nažalost iz Srpske napredne stranke, ali to upravo i govori da vas partijska knjižica neće zaštititi“, rekla je Božić.

Božić je prokomentarisala takođe Vuletićevu izjavu da pravi svoju stranku da bi se zaštitio.

„Vuletić pravi svoju stranku kako bi mogao da prikrije svoju pedofiliju tako što će napraviti svoju stranku i onda se braniti time da Srpska napredna stranka vrši politički progon“, naglasila je Božić.

„To je receptura kojoj pribjegavaju mnogi iz bivšeg režima poput Dragana Đilasa, Marinike Tepić. Ali suština jeste u tome da je upravo u prethodnom vremenu taj kriminal procvjetao, i upravo su tada čelni ljudi na nivou države, oni koji su vodili ovu državu bili alfa i omega tog kriminala“, rekla je Božić.

Božić podvlači da borba protiv korupcije ne smije da bude selektivna, te ističe da se treba zapitati zašto je Dragan Đilas, za koga postoje indicije i dokazi da se bavio kriminalnim radnjama, i dalje na slobodi.

„Očigledno je da će svako biti pod lupom zakona. Ono što je važno jeste to da borba protiv korupcije ne smije biti selektivna, i da se moramo zapitati na koji način je Đilas na slobodi, ako postoje indicije da se bavio kriminalom, pa svi ti računi na Mauricijusu, on je zarobio Srbiju u sekundama kojima je osvajao milione. Gdje je taj novac? Da ne spominjemo i Mariniku Tepić, odakle joj imovina? Voljela bih da tužilaštvo ne bude selektivno, da bude sveobuhvatno“, zaključila je Božić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.