Predsjedniku opštine Palilula određen pritvor, šestoro se brane sa slobode

15

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana predsjedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru Srpske napredne stranke Aleksandru Jovičiću, koji se sumnjiči sa još sedmoro okrivljenih za omogućavanje nelegalne gradnje u toj opštini.

Odluku o pritvoru donio je kasno sinoć sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, prenio je Tanjug.

Pritvor je određen i za D. V, dok je ostalih šestoro pušteno da se brane sa slobode, saopštio je Viši sud.

Za G. P, M. M, D. L, Z. P. i Đ. R. određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima. Sud je odbio da odredi pritvor i za Z. R.

Na ovo rješenje sudije za prethodni postupak, okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Jovičić i ostali okrivljeni su prethodno saslušani u tužilaštvu, gdje su juče detaljno iznosili svoje odbrane, jedan po jedan.

On se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Tereti se i za krivično djelo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Zbog sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su i građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55), dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rješenjima koje je donijela građevinska inspekcija, unijeli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih proslijedili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je sinoć MUP.

15 Comments
  1. Ivi komentariše

    A što njemu pritvor, lijepo je plakate A POSLIJE PRAO TUDJE PARE. Sebi uzimao siću…. Kadar Nebojše Stefanovića….

  2. Leka komentariše

    Kao sto je i sam Vucic rekao, nece biti postedjenih. Ovo je jedan od primera.

  3. Ivan komentariše

    Dize se velika prasina oko toga. Zakon je isti za sve ma ko kojoj stranci pripadao. Ako je kriv odgovarace i on i svi. Ako nisu bice oslobodjeni. Prosta matematika.

  4. Jelena komentariše

    Pokazano je đa partijska knjizica ne stiti nikoga!

  5. Andrea komentariše

    Pored takvog ozbiljnog posla,za koji je zaduzen,on hoce da krade. Strasno!

  6. Dragan komentariše

    E moj dečko, tako mlad i perspektivan sam sebi si se usrao u karijeru i život.

  7. Lozinka Marković komentariše

    Velika je sramota Jovičića šta je uradio i to što je pokušao na ovakav način da se obogati

  8. Toplica komentariše

    Jovičić se preračunao ovo više nije vreme Đilasa i lopova

  9. Srbislav komentariše

    Niko nije zaštićen više u činjenju prlajvih poslova bez obzira u kojoj je stranci svi moraju da odgovaraju

  10. Vidoje komentariše

    Jovičić je pokušao da radi kao za vreme Đilasa i sličnih lopova ali Srbija je danas uređena i dbolja država koja nikada neće da dozvoli kriminal i prljave polsove

  11. Violeta komentariše

    Ovo su veliki udarci svim onima koji pokušavaju na prljav način da se obogate i znak da niko nije zaštićen u kriminalnim delima i aktiivonostima

  12. Gaga komentariše

    Vučić ispunjava svoja obećanja i na najbolji način se bori sa svim onima koji na pokvarene načine pokušavaju da dođu do bogatsktva

  13. Hranislav komentariše

    Srbija ovakvim hapšenjima pokazuje svoju odlučnost u borbi sa svim onima koji pokušavaju da na koje kakve prljave načine stekvnu bpogatstvo

  14. Slađana komentariše

    Jovičić je izgleda mislio da može da se radi kao za vreme Đilasa ali Srbija danas je uređena i jaka i nikome neće da dozvoli da se bogati na prljave naine

  15. Nikola komentariše

    Vučić neće da dozvoli nove lopove koji bi se bogatili na račun naroda i države

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.