Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ ostaje uz Crkvu, uz nas je 26 poslanika!

5

Piše: Petar Drašković

Od 27 poslanika koalicije „Za budućnost Crne Gore“, njih 26 je ostalo dosledno da se izborna volja građana mora poštovati, a posebno imajući u vidu očekivanja koja se odnose na očuvanje eparhija SPC u Crnoj Gori. Ovih 26 poslanika je moglo da se ponaša sebično, da pojure da zaposle svoju užu i širu porodicu u Vladi, a da za uzvrat prihvate da se ta ista Vlada odrekne već usaglašenog Temeljnog ugovora, da opet napadaju Srbiju i njihovu vlast i optužuju ih za sve što nije dobro u Crnoj Gori.

Da li je neko očekivao, da onaj koji je izdao koaliciju na čijem čelu se nalazio na avgustovskim izborima i koja mu je dala sve, od anonimusa postao predsjednik Vlade, sada neće izdati Crkvu i njihova očekivanja? Podrška koju premijer i Vlada dobijaju od Demokratske Crne Gore pokazuje svu licemjernost i jednih i drugih.

Narativ koji su koristile Demokrate na lokalnim izborima u Nikšiću i Herceg Novom „da DF ruši Vladu, a da je oni brane“ je dostigao vrhunac ovih dana najnovijom izjavom da oni u potpunosti podržavaju premijera i Vladu. Da im je stvarno stalo do opstanka Vlade, oni bi prihvatili razgovor za prevazilaženje krize, jer nije jasno kako 15 poslanika iz parlamentarne većine može nastaviti da donosi zakone, budžet…

Možda je dogovorena neka nova većina ili možda manjinska podrška. Naredni dani daće odgovor i na ovo pitanje. Istovremeno, ministarstva iz ,,narodne Vlade“ započinju sa saopštenjima podrške premijeru Krivokapiću, uz obavezan orkestriran napad na Srbiju. Divnog čuda, prvo saopštenje dolazi iz ministarstva vanjskih (Roćenovih) poslova. Saopštenje kao da je pisao sam Roćen, jer neodoljivo liči na ono iz 1997. godine kada je došlo do rascjepa u DPS-u. Danas se Roćen smije i vjerovatno govori za neke iz Vlade kao nekada za rukovodstvo RTCG: „Od ovih su bistrija goveda iz moje Rasove“.

Odgovor na pitanje šta preostaje koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ je veoma jednostavan, preostaje im da časno ostanu uz svoj narod i uz svoju Crkvu, da više ne upućuju pozive za razgovor i ne učestvuju u glasanju zakona koji dolaze od Vlade.

Treba pustiti one koji smatraju da mogu da vladaju sa 15 poslanika da sami rešavaju problem koji su izazvali, sitnim politikanstvom, a ako na kraju shvate da je to nemoguće i prihvate ponuđeni razgovor, koalicija „Za budućnost Crne Gore“ će kao ozbiljna i odgovorna politička grupacija sigurno prihvatiti razgovor, jer hrišćanski je praštati. Poslanici koalicije „Za budućnost Crne Gore“ nikada neće svoje lične zemaljske interese stavljati iznad interesa Crkve i naroda.

5 Comments
  1. NIKO99 komentariše

    Ne treba da prihvatite nikakve dalje razgovore. Morate odlučno srušiti Vladu. Čak i ako Premijer prihvati da potpiše Temeljni Sporazum morate da ga se otarasite. Nanio je takvu štetu našem narodu da se ništa više ne može popraviti. Njegov odlazak sa funkcije Premijera neće pomoći da se tragedija ikada popravi. Onaj ko je nametnuo ovoga nesoja je istinski pokopao nade mog naroda da može da ima normalan život.

  2. Sibirski komentariše

    Tako je Petre, DF kao i uvijek uz svoj narod i SPC!

    Samo FRONT OSLOBAĐA!

  3. milos komentariše

    Ako nece oni tu je DPS. Rusi vladu

  4. alf komentariše

    Ovog puta crkva se mora izjasniti dal je uz DF a ne da na kraju opet neko drugi kupi kajmak.

  5. LipaLipa komentariše

    … mnogo price ni oko cega, koi problem demokrate podrzavaju premiera, … no ce kao fron dobar im bio do30.08 u 23h kad se znalo da tri kolicije pobednici, … casno, posteno, neke gone debili jedni alavi, neka traze, podrsku od onoga koi ce je sigurno dati, ma i platiti, … aj, zdravo, …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.