Vukićević: Potreban dijalog, premijer većinu odluka donosio bez konsultacija sa parlamentarnom većinom

1

Demokratski front je sa 19 mandata podržao Vladu i dao joj mandat da vrši izvršnu vlast. Danas je maliciozno izvučena iz konteksta poruka kako mi želimo nove izbore, što nije istina i na samom presu je rečeno da su izbori najlošija opcija i da nam je potreban dijalog, poručila je poslanica Demokratskog fronta Maja Vukićević.

„Mi želimo da se prevaziđe kriza u kojoj smo se našli. A kriza je nastupila jer nije bilo dijaloga, a u rijetkim trenucima kad ga je bilo premijer je izigrao svaki dogovor. Premijer je mnoge odluke doneo sam, bez konsultacija sa onima koji su mu dali mandat. Predlogom da smijeni ministra Leposavića koji ima podršku većeg dijela parlamentarne većine sam je doveo Vladu i Parlament u političku krizu. I umjesto da o tome razgovara sa poslanicima, premijer je nastavio autokratski da se ponaša“, naglasila je ona.

Njegov ministar finansija je, kako je istakla, parlamentu predložio budžet o kojem ne želi da pregovara.

„Sve ono što smo svi koji činimo vlast obećali da ćemo vratiti građanima Crne Gore, počevši od nadoknada majkama, mnoge kolege iz parlamentarne većine su zaboravile. Smatramo da je o važnim amandmanima trebalo bar da se razgovara, da se nađe neka mjera da se građanima ispuni ono što se obećalo“, dodala je Vukićević.

Prema njenim riječima, mnogi su zaboravili one koje su i te kako koristili u izbornoj kampanji, mnogi su zaboravili te iste majke sa kojima su se nekad ponosno slikali nadajući se nekom političkom poenu.

„Dešavaju se mnoge stvari za koje nismo vjerovali da će se dešavati nakon pobjede na izborima. I dalje na važnim funkcijama imamo funkcionere prethodnog režima, iz Vlade se progone ljudi koji su prepoznati kao Srbi i koji nisu pristali da budu servilni. To nije nešto na šta treba da pristanemo. Jasno je da posle trideset godina ništa ne može da se promijeni preko noći, ali ne smije ni da nastavi da se gradi na „tekovinama“  DPS-a“, istakla je ona.

Vukićević je napomenula da ne pristaje da bilo ko ni njoj ni njenim kolegama kači etikete bilo čijih saradnika, te da se zna gdje je i kad ko od nas bio, i na kojoj strani.

„Lično sam ponosna na sve što smo zajedno sa narodom uradili, na veliku pobjedu koju smo ostvarili 30. avgusta i sigurna sam da će uz dogovor parlamentarne većine ova kriza u kojoj se trenutno nalazimo da se prevaziđe2, zaključila je ona.

1 Comment
  1. alf komentariše

    A DA SE DF UOZBILJI A NE DA GA BECIC RASTURA!ILI NEMA PODRSKE ILI PRESTANITE OD SEBE PRAVITI KLOVNOVE STALO.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.