Zogović: Krivokapić nema podršku, dogovor subjekata parlamentarne većine jedini način da se sačuva izborna volja

6

Dogovor i sporazum konstituenata parlamentarne većine je jedini način da se očuva izborna volja građana, i sloboda kao najveća tekovina istorijske pobjede nad diktatorskim režimom Mila Đukanovica od 30. avgusta 2021. godine, poručio je poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović.

„Skupština Crne Gore ima 81 poslanika. Za parlamentarnu vecinu je neophodan 41 poslanik.“ Koalicije za Budućnost Crne Gore“ je ostvarila izborni rezultat od 27 poslanickih mandata, čime sa dvije trećine participira u novoj parlamentarnoj većini.  Premijer Krivokapić je u međuvremenu izgubio podršku 26 poslanika “ Koalicije za Budućnost Crne Gore“ i ima podršku samo jednog poslanika sa liste čiji je bio nosilac, što znači da ovakvu politika Vlade ne podržavaju dvije trećine poslanika nove parlamentarne većine. To što takva politika ima podršku 11 ili 15 poslanika nije i ne može biti dovoljno jer je neophodna većina 41″, naglasio je on.

Kako je istakao, neprijatno mu je što mora ovako da pojednostavi stvari, ali ovo su egzaktni podaci.

„Zato sam i rekao da je neophodan dogovor i sporazum svih konstituenata nove parlamentarne većine. Na zdravim osnovama i saglasno izbornom rezultatu. Nikšić je primjer kako se na zdravim osnovama na osnovu izbornih rezultata bez medjijske hajke, lako dolazi do dogovora kojim su svi zadovoljni. Aktuelno stanje je neodrživo, mora se doći do rešenja kojim će svi biti zadovoljni i koje će očuvati izbornu volju građana. Izbori po meni nijesu opcija, dogovor u okviru vladajuće većine jeste, i to je mjera odgovornosti prema građanima. Nezavisno od osnovanosti i inteziteta optužbi Premijer je bio dužan da dođe na kontrolno saslušanje matičnog odbora, kaže šta ima i time pokaže odnos poštovanja prema Skupštini koja ga je birala, Đukanovićev je manir da se ne odaziva na pozive Skupštine, a njegovo vrijeme i maniri su politička prošlost“, naveo je Zogović.

Čak se, kako je dodao,  i Đukanović dva pita odazvao na poziv odbora.

„U kampanji smo davali razna obećanja građanima, valjda je elementarno i da ih ispoštujemo ili ćemo i mi čim smo se dohvatili vlasti da se prihvatimo šarlatanskih i prevarantskih manira da što “ uveče“ obećamo to ujutru ne važi. Da pristanemo da zmurimo po modelu “ selo gori a baba se češlja“ kako bi nam neko iz Vlade zaposlio suprugu, braću, članove porodoce. A nije da nijesmo obećavali. Sta je sa razvlašćivanjem DPS-a, šta je sa borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije, šta je sa vraćanjem naknade za majke, zašto nije potpisan Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom Crkvom? Valjda makar toliko dugujemo našoj svetoj Srpskoj pravoslavnoj Crkvi, bez čije podrške ne bi smo ni ovog puta osvojili Slobodu. Jesmo li se borili da nam gotovo godinu dana nakon izbora funkcioneri DPS drže i dalje najmoćnije poluge vlasti i kroje sudbinu? Jesmo li građanima obećali da hapsimo kriminalce ili našu Daru sa Smokovca“, upitao je on.

Zogović je upitao i jesu li građanima obećali da će za ministre birati neke ljude koji su 30. avgusta glasali DPS a koji se borio protiv naše Srpske Pravoslavne Crkve i da ćemo kao na “ Ljubinom grobu“ jedino istrajati na odluci bivšeg režima o protjerivanju ambasadora Srbije i da je to jedino gdje nećemo popustiti

„Mogao bih satima da nabrajam sta je sve onako kako ne smije i ne treba da budem. Ova Vlada jednostavno nije položlila ispit vremena i očekivanja građana. Došao je momanat kada moramo za trenutak da zastanemo da bi smo punim zamahom krenuli naprijed. Neophodno je postignuti dogovor u okviru parlamentarne većine popraviti sve što nije dobro i sačuvati izbornu volju građana. Nepodnošljivost ovakvog stanja postaje opterećujuća sa sve, stvari se moraju razbistriti dok još nije kasno. Zato razgovori i dogovor u okviru vladajuće većine što prije! Nije džabe naš narod rekao dogovor kuću gradi! A Crna Gora je kuća svih nas“, napomenuo je on.

6 Comments
  1. Rade komentariše

    Ali rekoše va da neće dogovor već da podržavaju vladu i da prvo glasate za budže pa će onda možda da pričaju. Sem toga Bečić Vam reče pre neki dan ako ste protiv vlade tražite u skupštini raspravu o poverenju .

    1. Realan CG komentariše

      OVO SE ZOVE PROSTIM JEZIKOM ,POPUSILI STE GA ZOGOVICU OD DEMOKRATA I OD AMBASADA I JOS PO NEKIH.IMATE LI RJESENJE ZA OVO ZOGOVICU.RJESENJE IMATE ALI MYDA NEMATE.AUUUU !!!

  2. Dragan komentariše

    Rusite Vladu ako ve basta samo se kur..te znate da ne smijete gori ste od svih do sada.

    1. Micifuz komentariše

      Kakav je ovo ljakse,pravi sns ovacpih u šta nam politicku scenu pretvorise ove sluge Žvalavog

  3. Zdravko Stanišić komentariše

    Eno se Medo predlaže za kordinazora, a oće da ruši vladu. Više vjerujem onoj ispod fenjer nego ovoj Crnoj trojci iz DF. Jebali bi se ali da im ne ulazi. Nebih vam dao ni portirnicu. Potpis na Temeljni ugovor, čišćenje biračkih spiskova i ugovor o državljanstvu i ćao. Novi izbori pa ako imate većinu srećna vam bilo, a imaćete kurčinu moguće cenzus. Medo samostalno nebi dobio 100 glasova.

    1. Ivan komentariše

      Samo ih vi čikajte..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.