Šapić: Nisam došao u SNS da bih bilo koga mijenjao

0

Još se ne zna da li ću biti kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda na sledećim izborima, kaže lider SPAS i predsjednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, ali dodaje da će ta stranka sigurno izaći sa najjačom formacijom na predstojeće izbore.

On je rekao da su ista programska načela razlog za ujedinjenje SPAS-a i SNS.

– Ako se slažete oko najozbiljnijih stvari i neko vam ponudi svoje resurse, koje je sticao godinama, biću mu zahvalan do kraja života – kaže Šapić za N1 o predsjedniku SNS Aleksandru Vučiću.

Na pitanje da li veruje da je slučajnost da dolazi u SNS baš u trenutku kada se dešava glasanje o nepoverenju Nebojši Stefanoviću, Šapić ocjenjuje da „to nema nikakve veze sa njim“ i dodaje da misli da neće biti zamjena za Stefanovića na mjestu predsjednika GO SNS u Beogradu.

– Nisam došao u SNS da bih bilo koga mijenjao. Vučić mi je ponudio da uđem u njegovu političku kuću, a šta ću biti to će vrijeme da pokaže – rekao je Šapić.

Kaže da ga je Vučić pozvao u svoju političku porodicu, ali ne da bi učinio SNS jačom strankom već zato što misli da Šapić može mnogo da uradi za društvo i državu.

Šapić je odbacio navode da je „preletio“ i izdao politiku svoje stranke SPAS i dodao da nije izigrao povjerenje birača koji su za njega glasali na parlamentarnim izborima, uz ocjenu da oni nemaju razloga da promijene svoje stavove.

Na pitanje zašto ranije nije ušao u SNS ako imaju ista programska načela, Šapić je rekao da mu niko ranije to nije ponudio.

Kaže i da se ne slaže sa mnogim stvarima koje čini današnja gradska vlast po pitanju realizacije politike, ali da bi suštinski i strateški sprovodio istu politiku za razvoj Beograda.

Napominje da formalno SPAS još nije postao dio SNS i da bi to trebalo da se ozvaniči na Gradskom odboru u subotu.

Na pitanje da li zna na kojoj funkciji će biti u SNS, Šapić je rekao da zna, ali da to ne želi još da otkriva.

– Ja sam dovoljno dugo u poslu i moje iskustvo mi ne dozvoljava da budem ni u euforiji, niti u depresivnom stanju. Trudim se da mi bude hladna glava, da sačekamo 29. maj za tu informaciju na kojoj funkciji ću biti – dodao je Šapić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.