Krivokapiću je preči postizborni Sporazum koji su napisale zapadne ambasade, nego Vlada koju vodi i narod koji očekuje promjene!

21

Izjavom da mu je postizborni sporazum koji je potpisao sa preostalim liderima pobjedničkih koalicija važniji od toga koliko će trajati Vlada, samo potvrđuje koliko je premijeru Zdravko Krivokapiću stalo do narodne volje iskazane 30. avgusta prošle godine na parlamentarnim izborima.

Premijer je dao ovu izjavu u Sarajevu u kontekstu ostavke ministra pravde, ljudskih i manjinskih Vladimira Leposavića zbog njegovog stava o zločinu u Srebenici.

-Moj odnos prema Srebrenici je jasan, ja sam zbog Srebrenice krenuo u proces razrješenja jednog ministra iako sam znao da to može biti pokušaj rušenja vlade, ali meni je bio važniji sporazum koji sam potpisao s tri lidera koalicije od toga koliko će trajati Vlada-istakao je Krivokapić.

Krivokapić je još jednom stavio do znanja da mu je Sporazum, koji su napisale zapadne ambasade u Podgorici i predale na potpisivanje trojici lidera pobjedničnih koalicija preko svog kurira koji sjedi u poslaničkim klupama u Skupštini Crne Gore, važniji od narodne volje i borbe protiv zaostavštine koju je DPS ostavio za sobom nakon 30-ogodišnje vladavine.

Jer, narod je koalicijama koje čine parlamentarnu većinu, a time i listi koju je vodio premijer, dao glas zbog nepravde i torture koju je trpio  pod vlašću DPS-a i njegovih satelita, a ne zbog Srebrenice i preostalih tekovina bivšeg režima kojih se Krivokapić ne odriče i po cijenu pada Vlada.

I umjesto da ispravlja anomalije koje je DPS-ova vlast ostavila za sobom, Krivokapić je najnovijim gafom samo potvrdio da mu je ispunjavanje agende zapadnih ambasada preče od borbe za obespravljene građane Crne Gore, kojima pitanja  Srebrenice i NATO-a u trenutnoj ekonomskoj situaciji nisu od životne važnosti.

A koliko mu je stalo do građana,  Krvokapić je pokazao prije tri dana kada je izjavio da je njegova Vlada najbolja, jer nema podršku pozicije i opozicije koja u Parlamentu zastupa narodnu volju iskazanu 30. avgusta.

Umjesto da konačno krene u ispunjavanje obećanja koje je dao građanima, Krivokapić i dalje zastupa i brane DPS-ove tekovine o kojima je narod dao sud. Da je narod većinski bio za ulazak u NATO i priznavanje nezavisnosti tzv. Kosova, DPS bi raspisao referendum i valorizovao tu činjenicu, ne bi se oslanjao na svoje vizionarske projekcije.

Za razliku od građana, naš premijer uredno sluša i ispunjava zahtjeve zapadnih ambasada, čak i ako su oni često suprostavljeni interesima istih građana.

Ako mu je već Sporazum važniji od Vlade koju predvodi, možda bi najbolje bilo da vođenje iste prepusti nekome ko neće biti toliko servilan zapadnim centrima moći, koliko građanima Crne Gore.

 

 

 

 

21 Comments
  1. Kontra Revolucija komentariše

    Javno priznanje, da je ulizica i prozapadni agent !!!.
    I šta sad ?.
    U drugim drzavama ne bi bio ni 1 dan više na vlasti, vec bi trcao da pakuje kofere i da bezi u eksil !.
    Crna Gora je posebna zemlja tu se izdajnici i spijuni najbolje i najsigurnije osjecaju !.
    Tu ih narod još voli i glasa za njih do sopstvenog uništenja !.
    Zemlja društvenog suicida !!!.

    1. LipaLipa komentariše

      … Contra,… ulizica je onaj koi te placa. inace se on / vucko / sns, ne skida se sa telefona, direktna veza Berlin, … bas ti znas kako se biraju drugi primieri, predsednici, muci fukaro prodata ! … ne kazem da nema spijuna u CG, pa i zapada, … medjutim, Srbija je preplavljena spiuncinama, sto vlada sto multikonpanija, farmacija, istrazivanje rersursa, … na nasu zalost, Srbija je pred suicidom, to se sada apsulutno moze reci, … prije svega, frmakosuicida, vakcine, trovanje vuzusnog prostora teskim metalima, kemitres, https://www.youtube.com/redirect,

      1. tako stoje stvari komentariše

        Čestiti efendija,

        plijeni koliko si ti zadojen mržnjom i netrpeljivošću ka Srbiji i Vučiću. Na pomen bilo kakvog problema u Crnoj Gori, postavljanja pitanja smisla i legitimnosti vodjenja ovakve politike od strane Krivokapića ti odgovaraš pričom o Srbiji i Vučiću ☺☺☺
        Neupućeni bi to nazvali patologijom, no to je Crna Gora. DPS-ovski narativ koji preuzimaju lažni vijernici, navodni sljedbenici Krivokapića ( koji ga podržavaju i slijede samo dok radi u korist srpske štete) koji se zalažu za državnu stranku “ demokrate“…sprdnja !!!

        Hiljadu maski da staviš, hiljadu odijela da promijeniš, ostaćeš ono što jesi…okorjeli DPS brav !!!

        1. LipaLipa komentariše

          … Stvari, … naravno da ti kao i uvijek lazes, namerno brkas Srbe, Srbiju i njenu vlast, vicica / sns, …koi je problem ako preijer vodi autonomnu politiku, na korist srbstva ukupnog, … dovoljno je pogledati njega i osmotriti vucka, ko ima oci naravno, … sigurno je da podrzavam demokrate, buducu vecinsku partiu u CG, … no cu podrzavati skupinu polituhljeba, koi sami pertle ne umiju svezati, … naravno da je dps / komite, prirodni saveznik sns / vucka, … oboje orudje zapada, usput pripadaju balkanskom narko kartelu, preko svoih vodja, predsjednika partija, … aj’ zdravo, …

          1. tako stoje stvari komentariše

            E blago ti u pamet, efendija ☺☺☺

            Jedino što bih mogao da se složim sa tobom je da Krivokapić vodi autonomnu i nezavisnu politiku od zdrave pameti i volje birača koji su ga glasali.

            To mu niko ne može osporiti ☺☺☺

          2. LipaLipa komentariše

            … znam ja Stvari, kako je kod vas komunaca, vodja i CK o svemu odlucuje, … kakva crna autonomija, razlicite potrebe, cast i obraz, … naravno da prmijer postuje volju biraca, … df alavo dupe i njivog sponzora, ustalom kao i ti, … aj’ zdravo, …

      2. Onako usput komentariše

        Interesantno.Od papagajske price , pokrenute od Srecka Crnogorca , ponovljene vise puta od Zdravka Krivokapica , da su Milo i Vucic dva kraka iste hobotnice , dodjosmo do toga da Krivi sa kracima nikad bolji 😉

        Moze on biti 24/7 sa nekim u vezi ali se na terenu vidi sve.Nema poziva niti odaziva za posjetu , vidjecemo koliko ce turista iz Srbije , onih koji nece doci na more , ne iznajme lezaljku , ne sjednu u kafic , a uvece zurke ili u smjestaju ili na zalima sa picem kupljenim u prodavnici!Takvih je svake godine sve vise.Zbog njih lokalno stanovnistvo ljeti ima min 30% poskupljenje u svakoj prodavnici.Bokan tu prednjaci!

        1. tako stoje stvari komentariše

          Mislim da će odziv i posjeta turista iz Srbije biti loša.

          Strateški, država Srbija se okrenula nekim drugim tržištima, prvenstveno okrenuti su sebi, svom turizmu, da na tome jako rade, jer godišnji odmor nije samo more ali prvenstveno mislim da su strateški okrenuti na Grčku, sporazume o ukidanju rominga izmedju dvije zemlje…prošlogodišnje završavanje povezivanja njihove veze autoputem, ukidanja putarine od strane Makedonije svim vozilima sa tablicama iz Srbije.

          U Crnu Goru, vjerovatno će doći onaj dio Srbije, koji je porijeklom iz CG, kojeg vežu neke rodjačke veze ili još uvijek imaju neku svoju nekretninu, kao i platežno najslabiji soj stanovništva Srbije, koji je po pravilu i najneobrazovaniji, zbog nepostojanja te jezičke barijere, kao na drugim destinacijama.
          Najbogatiji, platežno najmoćniji sloj stanovništva Srbije, odavno CG nema kao svoju željenu destinaciju, a što je najgore sad ni to srednji sloj u Srbiji nema…okrenuo se Grčkoj. A realno, nakon svih proteklih dešavanja, ništa se bolje nije moglo ni očekivati…nakon razvoda braka, rijetko ko od supružnika ostane u ljubavi, pogotovo kad jedno od njih krene da liječi svoje komplekse nakon razvoda optužbama na račun drugoga.

          1. Kontra Revolucija komentariše

            @Tako Stoje Stvari,
            Bravo perfektna analiza !.
            Baš tako stoje stvari !.
            Niko ne letuje i troši novac tamo gde ga preziru ibse fašisticki ponašaju prema njegovom rodu !.
            Ljudi koji bi 14 dana hteli da odmore od svog posla, briga, loseg vremena i vazduha ce ici tamo gde im je to i omoguceno, da pobegnu od svakodnevnice barem tih 14 dana u godini !.
            Prezir, umalozavanje, kritike, netrpljivost imaju i kuci, na poslu za taj jad im nije potrebna Crna Gora !.

          2. Realan CG komentariše

            TACNO. OKRENUTI SU SVOM TRZISTU RURISTICKOM .IKRENURI SU PANONSKOM MORU AJDE NE KLAPI,CASTI TI. DOLAZICE KAO I UVIJEK ZA SVOJE PARE KAO STO I MI KUPUJEMO HRANU KOD NJIH ISTO ZA PARE DOSTA VISE PATETIKE.

          3. tako stoje stvari komentariše

            @ Realan CG

            Blage ti veze nemaš sa realnošću.
            Ali ajde da da pustimo sad Srbiju na miru, tu smo pristrasni kada je politika u pitanju, podjeljene su emocije i pogledi ali recimo jedna Madjarska, koja dijeli sa tom Srbijom to “ panonsko more “ kako ga ti sa sprdnjom pomenu, godišnji priliv od turizma ima od preko šest milijardi dolara dok Crna Gora u rekordnoj 2018 imala je priliv milijardu evra. ☺☺☺
            Čak ni Slovenija koja nema more, ima priliv od turizma veći od CG, od preko tri milijarde dolara…Prema tome.. to što ti komentarišeš je pamet bez pameti…nijesu stvari tako crno bijele.

            @ Kontra Revolucija

            Mislim da sam samo objektivan, da realno sagledavam stvari. Pošto po prirodi stvari dosta putujem, na osnovu ličnog iskustva mogu da sudim da je zlatno doba crnogorskog turizma prošlost…da je iluzorno očekivati onakvu masovnost u posjetama crnogorskog primorja dok smo bili u zajedničkoj državi.
            Vrijeme čini svoje, htio to neko priznati ili ne…plus su stasale nove generacije, novi oblici turizma, nova interesovanja, nove potrebe, na koje CG nije u stanju da odgovori…u CG se to nažalost sve svelo na naplatu ležaljke na plaži i onu čuvenu “ drž ga ti danas, sjutra ko zna dje je…“
            Crna Gora mora mnogo toga da prvenstveno promjeni u sebi, svojoj politici, svom odnosu prema gostima, ali i prema Srbima kao narodu a i prema Srbiji, pa tek da onda očekuje masovniji prilv turista iz Srbije. Gola realnost, sve ostalo su bajke…

        2. LipaLipa komentariše

          … cus Srecko pomenuo dva kraka milo / vucko, hobotnice zaboravio treci krar, „brata“ ramu, … „bruji“ o tome sva Srbija, region, evropa, US, njihove tajne slube, bar zadnjih peses godina, … pa i u tom covenom intreviju kod Snenada, prosle jeseni, … pranje narko novca preko Beograda na vodi je pomenu Senad a ne Zdravko, … Zdravko kulturno prokometarisao, kazao da vucko i milo bolji prijatelji nego on sa svoim kumom, … vucko pokrenuo kampanju preko medija, trazio da Zdravko „pribavi“ dokaze, smejurija, … sto nece Srbi na njihovo / nase more, pa i svi iz regiona, … no ce „pitati“ vucica, dodika, pa i bakira, vise nego smijesno, … aj’ zdravo, …

  2. alf komentariše

    Kriv je DF a ne Krivokapic!Da se razumijemo od pocetka DF suti,SNP smjesta guzice u bordove direktora a Demokrate mudro cekaju priliku da zadaju smrtni udarac DF-u koji je totalno svojom podrskom Krivokapicu razocarao glasace i simpatizere.

    1. tako stoje stvari komentariše

      Bravo Alf za odličan komentar !

  3. Ivi komentariše

    Ovaj čovjek jednostavno ne zna da radi svoj posao. Ovo je užas jedan što nas nadje ljudi!

    1. Ivi komentariše

      On je prvo trebao da zakaže intervju sa Senadom Hadživejsovićem ako hoće sponu izmedju CG i BIH, on je bard novinarstva BALKANA. Ovo je posjeta koja onda nema pravi odjek, a traži se spona 2 zemlje. On je trebao da vidi Bakira obavezno, prvog čovjeka islamske zajednice BIH, da ode na Alijin grob, da održi neko predavanje on je mašinac iz oblasti industrije, da posjeti Sarajevski univerzitet. E to bi bila posjeta, ovo…..

      1. Ivi komentariše

        A što minusi, Bosna bi mu otvorila srce, znati li što bi to za njih značilo, na taj grob su otišli i veći od njega puno državnici, onda bi se Bosna otvorila, ljudi bi ljetos došli, njega smatraju ocem države, e pa sad tako je, može da nam se svidja i ne svidja, ali je tako.

  4. Samuela CH komentariše

    ukloniste vise ovu kuluzinu da ga ne gledamo. narod ga nece jer je licemjeran i nista ne radi za narod. on je sramota boracas koji su dali zivote za Crnu Goru. Ko ga je postavio, debelo se prevario. Covjek fino prica kad bi ta prica bila ubjedljiva. On je glumac i skinite ga sto je lprije moguce. Njegova prica je samo za malu djecu. Narod nije blesav. Idi Zdravko od kuda si i dosoao, a vjerujem da ni tamo nijesi bio po taman.

    1. Ratka komentariše

      Vjerujem da bi najveci aplauz naroda dobio da podneses ostavku i ustupis mjesto nekome koji ce se ozbiljno boriti protiv korupcije i kriminala. Takav covjek ce uvaziti Demokratski Front i sigurno mu nece umanjiti “reputaciju”, kako to ti rece. Nazaloct, ispade obrnuto.

  5. Samuela CH komentariše

    Nije on svjestan da ta pozicaija zasluzuje covjeka heroja i patriotu, sto to nije on. Ides na Gvintas . Kazi zasto. d narod vidi da si covjek njihov. Nijesi niciji. Gdje izabra Gintas. Plitka ti je politika „doktore masinstva“. Oni gdje si rodjen misle da si uhvatio Boga za m..a a ti si obican jado koji se bori da dodje do vlasti pod svaku cijenu.

  6. Ratka komentariše

    Kad bi mi bio komsija, turcila bih se samo da te ne gledam. Very uglly person.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.