Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju

0

Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je juče predsjednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.

„Zašto je nekome potrebno da se hvali i da učestvuju na takav način. Mogli su da odbiju Kfor, ali su sa namjerom donijeli takvu odlkuku da bi dodatno unizili Srbiju. Primili smo poruku i razumjeli“, istakao je Vučić danas u Obrenovcu povodom najave hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića Radmana da će njegova zemlja na KiM formirati vojni kamp.

Srbima na Kosovu i Metohiji koji su zbog ovoga zabrinuti, poručio je da se ne brinu i da će za nekoliko dana ići u Brisel gdje će razgovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, jer, kako ističe, želimo da izbjegnemo sukobe i sačuvamo mir.

„Svi oni koji misle da će biti novih Olulja, novih pogroma i protjerivanja življa, moja poruka i garancija je da se to neće desiti“, istakao je Vučić, dodajući da su svi oni jaki, ali da to što su planirali neće da se dogodi.

On je ukazao i da Hrvatska iako je priznala nezavisnost Kosova ne može da se pravi da ne zna šta Srbija misli o KiM, da se pravi da ne zna da je to naša teritorija i da na njoj živi veliki broj Srba koji imaju sjećanje na stradanja u prošlosti.

Vučić je dodao i da ne može niko da vas unizi, već možete samo sami ako se nedolično ponašate, dodao je Vučić.

Vučić je naveo i da će poruka sjutra biti poslata i iz Gradine gdje će se obilježavati proboj i stradanje srpskih žrtava u Jasenovcu, kao i pobjeda nad nacizmom u Drugom svetskom ratu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.