Suđenje za „državni udar“, Miroje Jovanović: Sinđelić je policijski doušnik, a tužilaštvo to krije

0

Advokat odbrane u slučaju “državni udar”, Miroje Jovanović saopštio je u sudnici Višeg suda da je svjedok saradnik Saša Sinđelić policijski doušnik i da se u njegovom telefonu nalazi veliki broj kontakata sa službenicima MUP-a Srbije. On je pročitao poruke iz telefona Sinđelića, u kojima se vidi da je svjedok tužilaštva imao velike finansijske probleme i da se to kosi sa njegovom izjavom na glavnom pretresu. Takođe, prikazane su fotografije iz mikro SD fajla iz Sinđelićevog telefona.
Tokom izlaganja advokata odbrane Jovanovića, specijalni tužilac Milivoje Katnić ga je prekinuo više puta.
“Klad god me Katnić opomene znači da se nalazim na pravom tragu da otkrijem istinu, kazao je Jovanović.
Advokat Jovanović je konstatovao da u porukama mjesecima unazad Sinđelić se žali da nema novac, nema gorivo, a kada je svjedočio tvrdio je da je imao novca.
U poruci izvjesnom Milošu, Sinđelić se žali da nema 550 dinara za prijavu djeteta, međutim sud je donio odluku da se ni ta poruka ne može čitati jer je stvar privatne prirode.
U narednoj poruci stoji rečenica „Razmišljam kako da izmumam malo para“, rekao je Jovanović, dodajući da je Sinđelić za sebe rekao da je „ugledni mali privrednik“. Takođe ni ovu poruku do kraja sudija Mugoša nije dala da se čita.
Advokat Jovanović je rekao da ako se ovo ne pročita, on ne može da da izkaz da je Jovanović lažno svjedočio.
Nakon konsultacije sa kolegama i braniocima advokat Miroje Jovanović je rekao da sve ove zabrane suda su najgrublje kršenje prava na odbranu koje je izvršeno od postupajućeg Vijeća.
„Takvo postupanje bi dalo za pravo svim braniocima da uskrate svoje prisustvo u daljem toku dok se stav suda u odnosu na odbranu i tužioce ne izjednači. Vodeći se interesima nevino optuženih državljanina Srbije koji u su pritvoru i vođeni interesima optužene Branke Milić koja je pod mjerama nadzora, Kristine Hristić koja je takođe pod mjerama nadzora, gospode Andrije Mandića i Milana Kneževića, koji su takođe pod mjerama nadzora i čije su putne isprave oduzete, odbrana je zajednički stala da ukaže vijeću na kršenje, a imajući u vidu važnost činjenica koje se dokazuju sa predmetnog uređaja, a koji nijesu izdvojeni, kazao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.