Isticanje stranih državnih simbola zabranjeno zakonom: Krivokapić zakačio zastavu Njemačke u kabinetu

16

Premijer Zdravko Krivokapić, razgovarao je danas putem video – linka sa kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel. Gledajući fotografiju napravljenu tokom razgovora prvo što nam „zapada za oči“ jeste njemačka zastava u Krivokapićevom kabinetu, pored zastava Crne Gore i EU.

Pitamo se sa pravom šta zastava Njemačke „traži“ u njegovom kabinetu, ako zakonom zabranjeno isticanje stranih državnih simbola. Da li će premijer odgovarati za kršenje  zakona kao što je bio slučaj sa brojnim građanima Crne Gore koji su u prethodnom periodu isticali zastave Srbije- države koja nam je u svakom pogledu bliža od Njemačke. Vidjećemo da li je zakon isti za sve građane ove države kao što ističe premijer ili će se pokazati da zastave Njemačke i Srbije nemaju istu težinu pred nadležnim organima.

Zanimljivo je da Angela Merkel, za razliku od crnogorskog kolege, u kabinetu istakla samo zastavu svoje zemlje, dok zastava EU i NATO-a nema ni na vidiku.

Današnji detalj iz Krivokapićevog kabineta možda i najbolje oslikava iracionalnu snishodljivost nove crnogorske vlasti prema inostranom fakturu. Ostaje nam da se nadamo da će premijer ubuduće slijediti primjer Angele Merkel koja je još jednom dokazala da su joj nacionalni simboli, a samim tim i interesi, važniji od međunarodnih.

 

 

 

 

16 Comments
  1. Realista komentariše

    Dobro nije počeo da je ljubi

    1. NikšićGolijaKiM komentariše

      Do sada mu je uvijek stajala NATO zastava iza leđa a sad malo da promijeni… Blago Đedu što se ponosi ljudinom i čojstvom ovoga Krivokuće, Blag Đedu i ko mu predstavlja vjerujuće i časne ljude. Je li moguće ovo šta sve ljudi danas poštuju i nazivaju čovjekom. Davno sam ja rekao i ponavjam; Crna Gora je zemlja fukara, poltrona, nesoja i neljudi… e zbog ovih stvari njima je smetao DF da bi mogli da pokazuju svoje poltronstvo, ulizivanje, klizanje i da mogu slobodno da mijenjaju kape na glavi kako koji vjetar dune… i ovaj čovjek je vjernik i odlika časti i obraza?! Svi ćete vi brzo iz Nikšića da odlepršate gnjide poltronske , vaške prodane… glavno je da Krivokuća kohabitira sa DPS „uvaženim“ vođom kako ga nazva ovaj lažni vjernik!!! ŽIVIO DF!!! ŽIVIO SRPSKI ROD !!! ŽIVJELA SLOBODA!!!

      1. LipaLipa komentariše

        … Colija „mudar“ kao i obicno, … Djeda vi fnontasi ni u mislima da ne spomenete, … sto ste imali rekli ste mu zivom u Ostrogu, … sta vi presvuceni komunci imate sa Djedom, … osim sto vam trebaju mandati koje vam darovao, … to sto ne cijnis crogorce(ne znam na koga mislis, ima raznih) tvoja sramota, … da nema svega sto nabroja ima, … no jos vise casnih i postenih, … koji ostvarise ovo poduzece, … front cio jedna plitkoumna druzba, … koja misli samo na sebe, … pusti zastave, ne znas nista o njima, … osim sto te komunci „naucili“… pa sto ako sravio zastave kad razgovarao sa ovom sotonusom, … no ce staviti Rusku, … ne smeta vam to sto se Vucko, … ne vdi iz njenog debelog cijeva, ,,, kud ona oko on skokom, ,,, kad je doveo KiM do faktnog priznanja, … kad priznaje izrael, suspenduje lobiranje za ponistenje odluka o nezavisnosti KiM, … ma bre to je obicna krpetina a ne covjek, … sve je ok dok salje eure, … “ casni krst“ koga cijene svi komunci svijeta, … mozemo mijenjati i zastave i kape, i ocemo, da kako, … ali znati ko smo i sto smo, … malo latinjnja(latinio i Njegos) u ovom bolesnom „svjetu“ nije na odmet, … lako gliniti cistunca kad vi napuni cepove, … ko bre placa ovo sve sto se radi po NK, … manda i milan, malo morgen, … koliki je izborni budze, visi no za izbore u avgustu, … no nek se trosi i treba, … neka sitotinja makar nesto zakuci , od vas, … no se u boga nadam, … nikad vise dps i df vlast, … aj’ zdravo, oduzih ali si zasluzio, …

      2. Slobodna CG komentariše

        Zivio DF zivjela do bodna CRNA GORA

    2. Boro komentariše

      Ovaj teks moze da napise poludebilni novinarcic Borbe , sa najgorim zadnjim namjerama. Pi!

  2. Q komentariše

    A i ta plava krpa sa zvijezdana je strana zastava.

  3. Pg komentariše

    Ajde ne prdite

  4. Zastava komentariše

    Danas ju je zakačio jer je pričao sa Merkelom. I sta je tu sad čudno. Sva nam muka ta bila. Čime se vi bavite.poštovanje prema državi

    1. kuca komentariše

      Tio nije postovanje to je poltronstvo, medjutim nije jedini sve male drzavice su poltroncici.

    2. Dejan komentariše

      Ovom dje god stigne samo nogice vire. Dupeuvlacenju kraja nema. Covek jednom u zivotu bio u Karlsrueu, video Helmuta Kola iz daleka i to mu je fascinacija za ceo zivot. Da li se jos iko pita iz kakvom miljea su se regrutovali idioti koji su podrzavali naciste, kao Sekula Drljevic. Pa ovaj da je tada ziveo salutirao bi mirno i ponosno zig hajl.

  5. Ivi komentariše

    A ko njega šta pita. Doveli ga, sjeli, i rekli mu šta će da priča. Pa dajte probudite se već jednom. Pa to je NATO šibicar.

  6. Sibirski komentariše

    Čekajte, da li ovo znači da kada bude razgovarao sa predsjednikom vlade Srbije da će istaći zastavu Srbije na isti način? Mislim da svi znamo odgovor.

    #DFjesveupravu

  7. Bato komentariše

    Ovaj je prska ka sijelica

  8. Kontra revolucija komentariše

    Tako su se i Hrvati ulizavali i eno gde su !.
    Posle Rumuna i Bugara nasiromašnija clanica EU !.
    “ Danke Deutschland“ !.
    Ahahahahaha Crnogorci, zašto kopirate luzere !.

  9. Bijeli komentariše

    Samo vi nastavite da rokate. Pa kad se budete primakli jednocifrenoj podrsi medju biracima, bice zavjera, masoni, gusteri, popovi itd.

  10. Prof. dr Pustshija Mandarić, Nikšić komentariše

    Žao mi je što je Dara uhapšena, ali zakon je isti za sve. Ovo je izjava age Dritana. E, sada je dosta diskutabilno. Prvo imali smo komite. Pored državne zastave imali smo priliku da vidimo i zastave Amerike, Hrvatske, Albanije i sl. Danas i premijer je koristio dvije strane zastave, i to Evropske unije i Nemačke. Nijesmo članica ili pokrajina nijedne unije ili države. Onda je to volja premijera i ujedno kršenje spomenutog zakona. Da li će se desiti da se i on pozove na odgovornost? Naravno da neće, jer se radi o poltronstvu. Da li će ga Dritan opomenuti? Ne bi trebalo. Možda će ponovo uhapsiti Daru ili nekog drugog Srbina. Možda o tako treba, jer su pojedini Srbi glasali i oduševljavali se UROM. Znači zakon važi samo za Srbe. I onda ovo nije država jednakih, već logor za jednu grupu ljudi. To smo očito glasali ili ne, nego smo dobili nalogom iz ambasada Amerike,Engleske, Nemačke i Francuske.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.