DNP: Mizogeni napadi mašinerija DPS-a na ministarku Borovinić-Bojović

0

Već duže vrijeme građani Crne Gore u prilici su da prate tekstove koji ne liče na našu zemlju i njen patrijarhalan odnos uvažavanja predstavnica tzv. slabijeg pola. Kreatori takvih saopštenja su medijski aktivisti propalog DPS-a i njegovih satelita, uz ocjene pune mizoginije, tj. ženomržnje, uz primitivnu netrpeljivost i predrasude, a sve u jalovom pokušaju diskreditovanja dama na javnim funkcijama u novoj vlasti. Naravno, iza svega toga, po već poznatom maniru sad već propalog režima Mila Đukanovića, stoji revanšistički odnos po političkoj osnovi, pri kojem se ne biraju sredstva u pokušaju diskreditovanja žene u Crnoj Gori, saopšteno je iz Demokratske narodne partije Crne Gore.

Znajući mizogenu DPS mašineriju, DNP se tim podmetanjima ne čudi, ali je vrijeme da se ukaže na šta su sve spremni gubitnici iz propalog tabora onih koji su mislili da će vladati vječno, pa im je danas svako kriv.

„Svjedoci smo da su tekstovi takvog primitivističkog manira jedno vrijeme pisani protiv aktuelne ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta, prof. dr Vesne Bratić, a sad se oštrica neprimjerenih i neargumentovanih kritika nastoji usmjeriti i prema ministarki zdravlja, dr Jeleni Borovinić Bojović. Pritom, u istom kontekstu, i prema svim ljekarima i zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori„, navodi se u saopštenju.

Ministarki Borovinić Bojović se spočitava da nije blagovremeno reagovala oko rješavanja pandemije korona virusa u Crnoj Gori, ističu iz te partije – a istovremeno se previđaju katastrofalni rezultati pozorišne družine, zvane NKT, u kojoj su barjačili stručnjak za krtolu Milutin Simović, dr Jefto Eraković sa svojom mjesečnom platicom od svega pet hiljada eura i dr Boban Mugoša, vječiti direktor IJZ.

Iz DNP su rekli da je posle smušenog rada NKT-a trebalo preduzeti opsežne mjere da se cjelokupna zdravstvena kriza rješava uz odstranjivanje grešaka Simovića i njegovih opuštenih ortaka, medijskih zvijezda sa Javnog servisa koje su nalazile opravdanja za svoju nesposobnost u tome što su se, navodno, „građani previše opustili“.
„Ministarka zdravlja dr Borovinić Bojović morala je pokrenuti cio proces reorganizacije i jačanja kadrovskih kapaciteta, uz reforme na svim nivoima zdravstvene zaštite, uz proširenje prostornih kapaciteta i nabavku savremenije medicinske opreme. Ministarka zdravlja bila je suočena i sa činjenicom da su zdravstvo dosad vodili partijski kadrovici, gdje se nije znalo je li gora reprezentacija NKT ili Kriznog štaba, uz koji su i sami građani krizirali. Ministarka je zatekla stanje u zdravstvu u kojem su se reflektovali interesi bivšeg režima i prelamali preko zdravstvenih dešavanja u svjetlu uskopartijskih manipulacija i jeftinih promocija na TV-kanalima„, stoji u sapštenju DNP.

Sa druge strane, navode dalje, ne smije se previdjeti činjenica da je novo Ministarstvo zdravlja, na čelu sa dr Borovinić Bojović, donijelo odluku da 238 medicinskih sestara i tehničara, umjesto dosadašnjih ugovora o djelu, budu primljeni u stalni radni odnos! A upravo na taj način se stvaraju pretpostavke za još predaniji rad u zdravstvu, i iskazuje poštovanje prema ljekarskoj struci, daleko od ispraznih obećanja prethodnih vlasti.

„Ministarka zdravlja je u svojim izjavama istakla i činjenicu da je zatekla loše definisane nadležnosti u zdravstvu, uz proizvoljne i neutemeljene odluke, te su inicirane izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti. A u novoj komisiji za borbu protiv KOVID-a angažovani su ljekari, dosad potiskivani zbog medijske kampanje režimskih kadrovika. Sve mjere u novom Ministarstvu usvajaju se po strogim kriterijumima s adrese SZO i drugih međunarodnih institucija. Režimski glasnogovornici svakodnevno plasiraju neutemeljene kritike kako je krivica novog Ministarstva zdravlja, i ministarke, što vakcine još nijesu stigle u Crnu Goru. A namjerno previđaju činjenicu da prethodna Vlada i njeno Ministarstvo zdravlja nijesu bili sklopili nijedan bilateralni sporazum i ugovor sa proizvođačima vakcina, dok su druge zemlje takve pregovore započele još u junu mjesecu prošle godine!„, kažu iz te partije.

Prema njihovim riječima, nova Vlada je, uz poštovanje procedure, uplatila državnu garanciju za isporuku vakcina, pa etapni dolazak 84.000 vakcina slijedi, uz već sklopljene ugovore sa Rusijom, a predstoji potpisivanje ugovora i sa Fajzerom i Kinom. Stoga se očekuje optimalan broj vakcina sa sve tri adrese, a pregovori teku i sa drugima.

„Istovremeno, zahvaljujući naporima sadašnjeg Ministarstva zdravlja, od značaja je i podatak da je Srbija spremna da pomogne Crnoj Gori određenim brojem vakcina, pa se još čeka na obaveznu saglasnost proizvođača, Fajzera„, navode iz DNP i dodaju da su evidentna i snažna nastojanja Ministarstva zdravlja Crne Gore da se nivo zdravstva uzdigne, uz brigu o zdravlju svakog građanina naše zemlje, bez politizacije, svojstvene bivšim strukturama zdravstva, NKT-u i ostalim farmako-družinama.

Uz šira, realna optimistička očekivanja, DNP CG ističe da nikako ne treba zaboraviti u kakvom rasulu medicinskog sistema se, nakon smjene vlasti 30. avgusta, bilo zateklo novo Ministarstvo zdravlja na čelu sa aktuelnom ministarkom dr Jelenom Borovinić Bojović.

„Crna Gora jeste zemlja čuda, ali niko u našem zdravstvu ne može čarobnim štapićem do sjutra ujutro dopremiti potrebne vakcine, posebno zbog propusta NKT-a. A ministarka i cjelokupno Ministarstvo čine najveće napore da vakcine budu što prije dopremljene, što će se vrlo brzo i desiti u korist svih naših građana“, zaključili su iz te partije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.