SPAS U SPUTNJIKU

1

Piše: Sibin

Rusiji i dalje držimo sankcije, ali čekamo Sputnjik vakcinu. Od NATO-a – ništa. Od te transatlanske trase ostala samo jedna priča o budućnosti koju smo izabrali da i do jutros čekamo. (Vladimir ubjeđuje Estragona da se u, starija, bolja vremena, lakše podnosilo čekanje neke bolje, daleke budućnosti.)

U par excellence naučno-fantastičnoj, manje poznatoj drami Majakovskog, „Hladni tuš“, u mrtvačnici, reporter zaključuje: „Epidemija se okeanizuje.“

Jedan milijarder i filantrop, dajući intervju za Pleyboy, zapazio da nas je pandemija kovid19 ujedinila ništa manje nego što je to bio slučaj nakon drugog svjetskog rata, kad kapitalizam sa takozvanim ljudskim likom ulazi na velika vrata.

Međutim, totalno tržište i dalje vrši surovu selekciju, tako da je u Africi, na 1,3 milijarde stanovnika, vakcinisao njih 25. Iako zvuči nevjerovatno, samo se treba sjetiti da živimo u doba postljudskosti!

Srbija ispred Njemačke u vakcinisanju svog stanovništva, u kolektivnoj imunizaciji, etc.

Vedrana Rudan dojurila u Beograd i na Sajmištu se špricala. Onda pojasnila da od EU mrka kapa, iako su pred njom hrvatske vlasti više nego ponizne, vazalske, na šta joj je predsjednik lipe naše odgovorio da je vulgarno, nepismeno piskaralo. Jednoj dami, još književnici, i svi rodno senzitivni glasno ćute, jer im nije po volji da se tako čačka u Hrvatsku, naročito ne „postmodernistima“ oko Vijesti.

Bez dlake na jeziku, Vedrana Rudan oplajpičila po Hrvatskoj vlasti, po EU dupeliscima, u stilu S. Horvata i Boris Budena, otkrila da ponizne vlasti lipe naše ništa ne dobijaju od EU koja je u debeloj sjenci velikih i nedodirljivih korporacija, zato strada Italija i Španija, nakon brexita, jača samo Njemačka i donekle Francuska, što kazuje da Evropu vodi ekonomski instinkt a ne kulturni duh.

Tranzicija je najavila kraj prosvetiteljstva!… Kad je zarazila ovu zabitojebinu, možemo samo pretpostaviti kakav je društveni deformitet sa sobom donijela

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Sibin je poznat po moćnim tekstovima. Čitaćemo. I njega je izgleda Gojko prase istovar io ne bi li uzeo koji dinar od Dake.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.