Ukrajina nudi NATO-u na korišćenje vazdušni prostor iznad Krima

0

Ukrajina predlaže NATO-u da koristi vazdušni prostor iznad Krima za svoje operacije, izjavio je ministar za infrastrukturu Ukrajine Vladislav Kriklij. Ministar je tokom sastanka sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a za odbrambenu politiku i planiranje Patrikom Ternerom rekao da se Ukrajina drži kursa integracija u evroatlantske sisteme kolektivne bezbednosti i da je jedno od najvažnijih pitanja razmjena podataka o vazdušnom saobraćaju.

 

-Uzimajući u obzir ažurirani bilten o bezbjednost letova EASA (Evropska agencija za vazduhoplovnu bezbednost) u Simferopoljskom regionu kontrole leta i ukidanja ograničenja Federalne uprave za civilnu avijaciju SAD za letove u Simferopoljskom području, predlažemo da se taj dio vazdušnog prostora koristi za vazdušne operacije NATO-a: za transport snaga, opreme, tereta i tome slično. Nadamo se na podršku NATO-a u praćenju vazdušne situacije duž ruske granice- prenosi riječi Kriklija pres-služba Ministarstva infrastrukture.

Vladislav Kriklij i Patrik Terner imali su sastanak tokom radne posjete ukrajinske vladine delegacije Briselu na čelu sa premijerom Denisom Šmigaljom.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.