Vukićević: Reis Fejzić da se izvini zbog plasiranja lažnih vijesti

0

Piše: Boško Vukićević

Da li je pristiglo javno izvinjenje reisa Fejzića crnogorskoj javnosti zbog jučerašnjeg plasiranja lažne vijesti, kojom su se pokušale vještački podgrijati međunacionalne i interkonfesionalne tenzije u Crnoj Gori?

Ako nije, javno apelujem na reisa Fejzića da pod hitno javnosti uputi takvo izvinjenje, jer bi izostanak tog čina bio nečuven i skandalozan. Izvinite se, reise, i zatražite oprost, prije svih vjernika vaše zajednice, a onda i ostalih.

Uopšteno govoreći, građani su zgroženi prljavštinom koju medijski releji i političari bivšeg režima ispoljavaju u pokušaju da postrežimsku situaciju u državi predstave onakvom kakva nije, tj. nekakvim napadom na nezavisnost zemlje i na manjine. U takvom besramnom plasiranju lažnih vijesti, navedeni subjekti ne prezaju ni od otvorenog huškanja naroda i vjernika jednih na druge.

A sve u cilju spasavanja pokradenog bogatstva i izbjegavanja krivičnog procesuiranja. Kriminalan je takav naum poraženih kleptokrata, jer on očajnički priziva sukobe.

Opštenarodno pomirenje je jedini put kojim naše društvo može ići nakon početaka demokratizacije. Uzaludan je pokušaj restlova oborene autokratije da, konstantnim prizivanjem sukoba, takav put ugrozi. Jednostavno – nemaju više dovoljno kadrova za politike razdora.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.