Bojić: Inicijativa da se ukine SDT legalna i legitimna, niko ne može biti pošteđen

3

Inicijativa da se ukine rad Specijalnog državnog tužilaštva i formira novo za organizovani kriminal i korupciju legalna je i legitimna, ocijenio je advokat Vladan Bojić.

On smatra da je SDT brojnim aferama samo sebe iskompromitovalo.

„Zato je nužno i potrebno novo državno tužilaštvo sa istim nadležnostima koje će rasvijetliti sve te slučajeve. Naravno očekujem viši stepen javnosti i transparentnosti u radu tog novog državnog tužilaštva“, naveo je on.

Bojić je ocijenio da su Tužilaštvu potrebne korjenite promjene, a eventualna ostavka glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića  neće, kako kaže, riješiti problem.

„Mislim da bi ad hok djelovanja u tom pravcu, smjene određenih tužilaštava bilo jedna nova agonija. Mislim da se to mora jednostavno  radikalno sasjeći. To je očekivanje većine građana Crne Gore“, naveo je on za TV Prva.

On vjeruje da će pod lupom novog Tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju biti SDT i oni tužioci koji nijesu radili savjesno.

„Crnogorsko društvo je željno pravde. Niko ne može biti pošteđen pa ni oni unutar SDT-a, oni moraju raditi svoj posao, za ono što su radili da snose konsekvense“, kazao je Bojić.

Podsjetimo Zakoni o tužilaštvu pred poslanicima će se naći 18. februara.

(TV Prva)

3 Comments
  1. Žile komentariše

    Tako je, hapsite bagru. Krenite od Plužina dje ima 2,3 lopindera pa nadalje.

  2. Ivi komentariše

    Kako kad Medo neće glasati dok ne ode Mickey?

    1. LipaLipa komentariše

      … koji medo, galamdzija, „ljut“, … nista za to, … kad je u pitanju glasanje, .. ko bela lala, … aj’ zdravo, ….

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.