Đukiću pola godine kućnog zatvora zbog prodaje droge

0

Viši sud u Podgorici potvrdio je sporazum o priznanju krivice sklopljen između okrivljenog Đorđija Đukića i državne tužiteljke u VDTu u Podgorici Maje Jovanović. Đukić je priznao da je počinio produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, te pristao da odleži pola godine u kućnom zatvoru, pišu Dnevne novine.

Naime, pred tužiteljkom Jovanović okrivljeni Đukić je priznao da je 22.marta 2019. godine, u Podgorici, u Njegoševom parku, neovlašćeno prodao opojnu drogu kokain na način što je putem SMS poruka ostvario kontakt sa B.R., nakon čega su se našli na dogovorenom mjestu gdje je istom predao 0,162 grama kokaina, a ovaj njemu neutvrđeni novčani iznos, koju drogu su pronašli policijski službenici prilikom redovne kontrole B.R.

“Dana 6. decembra 2019. godine, u Podgorici, okrivljeni je u Ul. K. N., neovlašćeno prodao opojnu drogu marihuanu, na način što je ostvario telefonsku komunikaciju sa U.M., nakon čega su se našli na dogovorenom mjestu, u teretani, u Ul. K. N., gdje je istom predao jedan pvc zamotuljak u kome se nalazilo 1,521g marihuane, a ovaj njemu neutvrđeni iznos novca, koju drogu su pronašli policijski službenici prilikom redovne kontrole U. M., pri čemu je bio svjestan svog djela i htio je njegovo izvršenje, čime je izvršio produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, detalji su sporazuma.

Stoga, okrivljeni i tužiteljka su se usaglasili da on za navedeno krivično djelo bude kažnjen sa šest mjeseci kućnog zatvora, pri čemu ne smije napuštati prostorije u kojima stanuje, osim u slučajevima propisanim zakonom kojim se uređuje izvršenje krivičnih sankcija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.