BORBA objavljuje odluku Apelacionog suda: Mandić i Knežević osuđeni bez dokaza!

8

Apelacioni sud ukinuo je presudu liderima DF-a Andriji Mandiću i Milanu  Kneževiću, između ostalog jer je vijeće Višeg suda na čelu sa sudijom Suzanom Mugošom potpuno pogrešno donosilo zaključke u odnosu na dokaze koji su sprovedeni tokom suđenja, piše u presudi Apelacionog suda u koju je BORBA imala uvid.

Apelacioni sud u svom rješenju o ukidanju presude navodi da su pogrešni zaključci suda da su Mandić i Knežević organizovali navodnu organizovanu grupu za rušenje vlasti 2016. godine.

Viši sud je kako piše u ukinutoj presudi pogrešno zaključio da su Mandić i Knežević u svojim govorima na mitingu pred izbore pozivali na bilo kakva okupljanja.

Viši sud se bavio tumačenjem izgovorenih riječi i rečenica, što je pogrešno, navodi se u ukinutoj presudi.

Apelacioni sud dalje tvrdi da se iz govora Milana Kneževića ne može doći u vezu da je govor ovog optuženog imao za cilj  da organizuje protest.

Takođe, navodi se da u optužnici piše da između ostalog  su Mandić i Knežević putovali u Rusiju, pa su zbog toga sumnjivi, ali nema nijednog dokaza koji to potvrđuje.

Apelacioni sud tvrdi da sudija Suzana Mugioša, nije mogla izvesti pouzdan zaključak da je svjedok Mirko Velimirović nabavio oružije na zahtjev svjedoka saradnika Zorana Sinđelića.

„Fotografija oružija koja je prezentovana ana suđenju ne može biti dokaz jer je to oružije Uprave policije koje je uzeto na revers, da bi bilo fotografisano, to nije navodno oružije kojim je pripremano nasilje“, stoji u rješenju apelacionog suda.

Svjedok Mirko Velimirović nije bio ovlašćeni policijski službenik niti je bio prikriveni saradnik koji bi bio ovlašćeno lice za izvršenje mjera tajnog nadzora.

Prvostepena presuda višeg suda donijeta je uz brojne birne povrede odredaba krivičnog postupka, pa je Apelacioni sud odlučio da prekine presudu,a  predmet vrati na ponovno odklučivanje pred Višem sudu pred izmijenjenim vijećem navodi se u presudi.

8 Comments
  1. Jovana komentariše

    To je znao svaki pametan čovjek.

  2. Nevena komentariše

    Oni su naši borci! Sudstvo je igračka dpsa.

  3. Borac za pravdu komentariše

    Andrija i Milan su sinonim za borbu i nesalomivi duh. A za ovaj teror nad njima se mora odgovarati krivično

  4. Tajci komentariše

    Oni su konstatovali samo ono sto je svakom ko ima i malo mozga od pocetka bilo jasno. Zbog ovog bi mugosa morala da snosi odgovornost a katnic pod hitno da bude smijenjen pa cak i procesuiran zbog podstrekavanja.

    1. Ja komentariše

      Ti si tajči iskusna pa im reci kako je najbolje.

  5. Lorena komentariše

    Borci za slobodu i pravdu!

  6. Milica komentariše

    Sudstvo pod kontrolom dps-a i dalje, to se mora promijeniti! Ali ovo su hrabri ljudi i njih nista ne moze slomiti

  7. Sibirski komentariše

    #DFjesveupravu

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.