Božić: Borba protiv mafije mora biti odlučna i sveobuhvatna

0

Glanica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Sandra Božić poručila je da borba protiv organizovanog kriminala i mafije mora biti odlučna i sveobuhvatna. Ona je čestitala bezbjednosnim službama na izvedenoj akciji razbijanja mafijaške grupe, predvođene Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, i izrazila očekivanje da će se borba protiv organizovanog kriminala i mafijaških struktura u i van države privesti kraju do hapšenja posljednjeg kriminalca.

– Država je pokazala sposobnost i ozbiljnost, ali i da niko nije i ne može biti jači od države! Najvažnije je naravno privesti nalogodavce, ali ispitati i one kojima je očigledan cilj svakodnevno ugrožavanje bezbjednosti i života predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice, onih koji se preporučuju kao prvi branitelji članova uhapšene mafijaške grupe – rekla je Božić.

Ona je dodala da posebno treba ispitati spregu tajkunsko-mafijaških veza, onih kojima je društvo kriminalaca prirodno poput Dragana Đilasa i Marinike Tepić, imajući u vidu da se u medijima mogle  čuti informacije o mogućoj povezanost određenih političara bivše vlasti sa članovima  nedavno razbijene kriminalne grupe,

– Očigledna povezanost i zajednički poslovi narko dilera i kriminalaca sa Đilasom i Marinikom nisu nova pojava. Na kraju krajeva, postoji gotovo porodičan album koji tu povezanost i dokazuje. Imajući u vidu da je kod kriminalne grupe pronađeno i snajper oružje, ali i vršeno uvježbavanje gađanja i odabir izvršioca jasna je namjera i ozbiljna priprema atentata na određeno lice! – kaže Božić.

Kako napominje, svakodnevno targetiranje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, konstantni pokušaji kriminalizacije njegovog brata Andreja i sina Danila, i pravljenja konteksta koji bi od njih napravio legitimne mete, Đilasa i Mariniku preporučuju u sam vrh ove mafijaške hobotnice.

– Od relativizacije realnih prijetnji po život i bezbjednost predsjednika Republike do inspiratora i podstrekača, uz žustru pomoć medija pod kontrolom tajkuna stavljena je meta na čelo Aleksandra Vučića, ali i očigledna namjera da se ponovi krvavi scenario 2003. godine – zaključila je Božić.

(Kurir)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.